Yeni Ferrari Roma 620 Beygirlik Hız Canavarı Tanıtıldı McLaren’ın tavanı ve camları bulunmayan yeni Elva üzerindeki örtüyü kaldırmasının ardından bir tanıtım da Ferrari’den geldi. İtalyan marka, retro görünümün modern çizgilerle harmanlandığı yeni Ferrari Roma modelini görücüye çıkardı.

Ferrari Roma’nın kabini oldukça modern detaylara sahip. Üzeri multimedya tuşlarıyla bezeli spor direksiyon ve vites kulakçıklarının hemen arkasında büyük bir dijital gösterge ekranı bulunuyor. Konsolun merkezine dikey olarak yerleştirilmiş ekranın yanı sıra yolcu koltuğunun önünde de küçük bir multimedya ekranı mevcut. Söz konusu alanın her yerinde deri ve Alcantara gibi üst seviye malzemelerin kullanılmış olması da dikkat çeken detaylardan.

Ferrari Roma’nın kaputu altında 3.9 litre V8 turbo motor bulunuyor. 620 beygir güç ve 760 Nm tork üreten ünite 8 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla kombide edilmiş. Bu sayede 1,472 kg’lık coupe’nin 0-100 km/s hızlanmasını 3.4 saniyede tamamlaması sağlanmış. 0-200 km/s hızlanmasını 9.3 saniyede tamamladığı açıklanan Ferrari Roma’nın maksimum hızı da 320 km/s.

Donanım Haber