Çok uzun zaman oldu maç yazısı yazmayalı. İnsan hayatında zor zamanlar olabiliyor. Hiç yaşamak istemediğiniz şeyleri yaşayabiliyorsunuz. Üzüntüsü ömür boyu devam edecek ama hayata da tutunmak lazım. Kendimizi iyi hissedebileceğimiz bir derbi fırsatı vardı. Bu derbi fırsatını maalesef iki takım da çok kötü kullandı. Yenilmek dünyanın sonu mu? Hayır. Maalesef bu düşünceyle geçen 90 dakika herkesi sinirlendirdi. Bu nasıl gol olmadı denecek bir gol pozisyonu yok. Gol pozisyonlarının hepsi büyük hata olmaması halinde gol olması zor pozisyonlardı. Galatasaray’ın ilk şutunun dakikası 22. 21 yaşında kalecisi Altay olan, 39 yaşında orta sahası olan bir Fenerbahçe’ye karşı Galatasaray’ın uyku getirici oyununa Fenerbahçe’de aman yenilmeyeyim diye cevap verdi. Akıl alır gibi değil. Bu arada Altay 21 yaşında ama çok geleceği parlak.

Galatasaray’ın mevcut oyuncu yapısı klasik hücum presini yapmaya uygun bir yapı değil. Daha tecrübeli ve pozisyon oyununa yatkın oyuncular var fakat bu demek değildir ki top sendeyken ağır çekim oynayacaksın! Pozisyon oyununda da doğru pres zamanlamaları ile çok top kapabilirsiniz. Bunun en büyük örneği Lemina’nın girdiği pozisyonda Nzonzi’nin kaptığı top. Fenerbahçe sağ ve sol açığına bile defansif oyuncu yerleştirdi Ozan ve Tolga ile. Gol arayışı Vedat’tan dönen topları alarak Galatasaray’ı eksik yakalamaktı. Galatasaray biraz çabuk oynamayı deneyince heyecan yarattı ama bunu da hemen hemen hiç yapmadı. Bizim ülke takımlarımızın City gibi, Barcelona gibi rakip kalenin içine girecek pas oyunu oynama şansı yok. Falcao ve Vedat için üzüldüm. Özellikle Falcao o kadar güzel yerlere koşuyor ki kendisini anlasa arkadaşları çok farklı olacak o bölgelerdeki hareketler. Fatih Terim’in farklı şeyler denemesi gerekecek. 2012’de çift santafora dönerek sorunu çözmüştü. Bu sefer yine diziliş ile oynayacak Hoca gibi gözüküyor.

Şampiyonlar Ligi’ni de kısaca konuşalım; Gerçekçi hedef grup 3.olmak. Brugge deplasmanından 1 puan kötü değil fakat daha dikkatli olsak kazanabilirdik. Emre Mor oyuna girdikten sonra maç bize dönmüştü. Bitirici hamleyi yapamadık. Brugge maçını içeride kazanmak lazım. Psg ve Real Madrid maçlarından da ne kadar puan alabilirsek bizim için bonus.