Şampiyonluk sezonlarında her takım için bu ışığı veren maçlar mutlaka vardır. Bu her zaman şampiyon olunacağı anlamı elbette taşımaz fakat camiaları daha çok motive eder, kenetler. Galatasaray bugün öyle bir maçı yaşadı. Uzun zamandır böyle bir heyecan yaşanmamıştı. Geçen sene Sergen Yalçın Kayserispor’un başındaydı. Galatasaray’ın nizami son dakika golü verilmemişti. Rövanş bu sene Sinan Gümüş’ten geldi. Kadıköy’e 6 puan önde ve beraberlik ihtimalinde bile bir rakibini yarış dışı bırakacak bir imkanı sağladı Galatasaray.

Daha maçın havasına girmeden gol oldu. Son dakika golleri kadar ilk dakika golleri de çok etkileyicidir. İlk dakikada yenen golün pskolojisinden biraz geç çıkmak geri dönülemez sonuçlara götürebilir yenik durumdaki takımı. Galatasaray bu tehlikeye kendini sokmadı. Kazandığı penaltıyı da kullanamadı, yine bozulmadan devam etti. Sadece uzaktan şut atma konusunda daha girişken olmak gerekiyor. Kapalı savunma olmasına ragmen şut atma özelliği çok olan oyuncu var. Donk şut atar, Selçuk zaten atar, Feghouli atar. Belhanda’nın daha şut attığını göremedik. 3’e 1 yakaladığı pozisyon Konyaspor için tek çareydi. Fark büyümeden devre bitince Mağlup durumdayken bile ibre Galatasaray’a döndü.

Galatasaray’ın son şampiyonluğundaki Gaziantep maçına çok benzer tarafı olan bir maç oldu. Ayakta kalmaktan çok yere yatan bir Konyaspor, 85.dakikaya kadar sarı kart görmeyen kaleci Serkan ama tek itirazda sarı kart gören Muslera. Oyuncu değişiklikleri sağ kanadı tamamen değiştirmek açısından bence erken bir hamleydi. Sağ kanat işliyordu. Fatih Terim’in aldığı bu erken risklere 20 senedir ben genelde hep karşı çıkıyorum, genelde hep Fatih Terim haklı çıkıyor. Böyle haksız çıkacaksak hep biz haksız olalım hiç problem değil. Sinan Gümüş adeta Robben gibi oynadı. Fenerbahçe maçı öncesi Linnes’in iyi oynaması da çok değerli çünkü Mariano cezalı. Belhanda önemli maç kazandırma hakkını Kadıköy’e saklamıştır umarım. Bu kadar olmaz kusura bakmayın. Herkes çıldırdı son saniye artık.

2012, 2015 ve şimdi de 2018’de atılan önemli goller atıldı Ali Sami Yen’de. Bu önemli gollerin ortak özellikleri aynı köşeye tüm takımın toplanması oldu. Oyuncular değişiyor fakat o köşedeki gol sevinci bu seneye de yansıdı. Netice alınırsa şu ana kadar şampiyonluk gollerinden birisi bu gol Galatasaray için.