Mustafa Cengiz'in futbolculara yönelik "Şeref ve haysiyet" açıklaması, akabinde Donk için söylediği iddia edilen sözler Galatasaray Başkanı'na büyük tepki gelmesine sebep olmuştu. 

Cengiz’in açıklamaları rahatsızlık yarattı

Galatasaray yönetimindeki birçok yönetici de bu durumdan rahatsızlık duyarken, yaşanan olaylar sonrası başkana ziyarete gidildi ve zirve yapıldı. Bu zirvede başkan Mustafa Cengiz yeniden aday olmak istediğini söyledi. Ancak Abdurrahim Albayrak, Kaan Kançal, Mahmut Recevik gibi isimler başkana listesinde olmak istemediklerini bildirdiler. Bu zirve sonrası yöneticiler aralarında karar alıp, başkandan toplantı talep ettiler.

Göztepe maçını beklemediler

Türk Telekom Stadyumu'ndaki toplantının önce Göztepe maçı sonrasına bırakılması düşünülüyordu, fakat olayların netleşmesi adına maç öncesi yapılması daha uygun bulundu. Sarı kırmızılı yöneticiler öğle saatlerinde stada doğru yola çıktı ve başkan Mustafa Cengiz beklenmeye başlandı.

Başkana 'Kulübü bize teslim et' dediler'

Ardından geçilen toplantıda, zaman zaman sesler yükselirken yöneticiler, tek tek başkana şikayetlerini dile getirdi. Sarı kırmızılı yönetim kurulu üyeleri, Cengiz'den görevini kendilerine teslim etmesini de istedi. Mustafa Cengiz ise, kurmaylarının bu isteği karşında geri adım atmadı ve öfkelendi.

Cengiz: Beni yarı yolda bıraktınız

Galatasaray Başkanı büyük hayal kırıklığına uğrarken “Beni yarı yolda bırakanlara kulübü teslim etmem” şeklinde tavır koydu. Toplantı bir sonuç vermeden saat 15.15 sıralarında tamamlandı.

Kulüpte gergin süreç devam ediyor ve yarın da sürpriz açıklamalar, gelişmeler olması bekleniyor.

(Radyospor)