Sports Digitale Genel Yayın Yönetmeni Yağız Sabuncuoğlu, Fenerbahçe yönetiminin sürpriz bir karar açıklayabileceğini söyledi.

"VERDİĞİ BİR KARAR VAR!"

"Fenerbahçe yönetiminin Süper Kupa konusunda verdiği bir karar var! 2 Nisan’da yapılacak kongrede bu konu da ana gündemlerden biri olur ve üyelere de bu karar bildirilir, istişaresi yapılır." ifadelerini kullandı.

MAÇA ÇIKMAYACAK İDDİASI

İddia o ki Fenerbahçe, Süper Lig yerine Süper Kupa maçına çıkmayacak. Böylece hem Süper Lig'de şampiyonluk yarışına devam edecek hem de erteleme fikrini geri çeviren Galatasaray'ı TFF'yle birlikte protesto etmiş olacak.

TALİMATLAR NE DİYOR?

Mecnun Otyakmaz'dan Galatasaray'a transfer cevabı Mecnun Otyakmaz'dan Galatasaray'a transfer cevabı

TFF talimatlarına göre: “Kupa müsabakasında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakaya katılmayan kulüp, takip eden sezon Türkiye Kupası’na katılmaktan men edilir ve takip eden sezonda Süper Kupa’da yer alamaz. Ayrıca TFF tarafından Süper Kupa’nın organizasyonu için yapılan masraflar ile organizasyonun iptal edilmesi dolayısıyla TFF’nin karşılaşacağı maddi, manevi her türlü zararı (Üçüncü kişilerle yapılan sözleşmeler gereği ödenmek zorunda kalınan cezai şart, tazminat, vb. dahil) tazminle yükümlü olduğu gibi, Süper Kupa’nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz.”