Ukrayna'daki savaş nedeniyle Shakhtar Donetsk ile sözleşmesini tek taraflı feshederek bonservisini eline alan Tete, Galatasaray'ın yolunu tutmuştu. Sarı-kırmızılılar, Tete için Shakhtar Donetsk'e herhangi bir bonservis bedeli ödememişti.

Shakhtar Donetsk'in FIFA'ya yaptığı şikayet camiada şoke etkisi yarattı. Ukrayna kulübü, Brezilyalı kanat oyuncusunun 2023 sonuna kadar sözleşmesi olduğu için feshi tek taraflı olarak yapmaya hakkı olmadığını savunuyor.

Galatasaray sorun görmedi

Galatasaray'a Malili 10 numara: Kamory Doumbia Galatasaray'a Malili 10 numara: Kamory Doumbia

Galatasaray Kulübü ise savaşın patlak verdiği sırada Ukrayna kulüpleriyle sözleşmesi olan yabancı oyuncuların bu sözleşmeleri tek taraflı olarak askıya alıp başka kulüplere gidebileceğine dair bilinen FIFA kuralına güvenerek transferi yaptığını aktarıyor.

Shakhtar'ın Tete'nin savaş sırasında Ukrayna'ya döndüğünü ve FIFA kuralının artık kendisi için geçerli olmadığı konusunda ısrarcı olduğunu, Cimbom'un ve Brezilyalı yıldızın yaptırımla karşı karşıya kalmasının uygulanmasını istediği belirtiliyor.

Bonservisle uzlaşma yolu iddiası

Galatasaray'ın Shakhtar Donetsk'ten bonservis bedeli ödemeden transfer ettiği Tete konusunda bir sorun yaşayabileceği ileri sürüldü. İddiaya göre Ukrayna kulübünün, haksız fesih sebebiyle FIFA'ya yaptığı şikayetin ardından taraflar uzlaşma için bir orta yol aramaya başladı.

Son olarak cüzi bir bonservis bedeli karşılığında, Shakhtar'ın şikayetini geri çekme durumunun olduğu belirtiliyor. Galatasaray Yönetimi ve hukukçular çözüm yolu üzerinde görüşmeleri ve araştırmayı sürdürüyor.