Kulüp tarihinin yakın tarihteki en kötü futbol sezonlarından birisi devam ederken uzun bir aradan sonra galibiyeti Türkiye Kupası kulvarında aldı Galatasaray. Kupa yolu öyle bir yol haline geldi ki kupayı almak veya almamak sadece gelecek seneyi değil 2 sene sonrasını etkileyebilir. Şu anda büyük bir mucize olmazsa kupa hedefi için sadece final maçı kaldı. Geçen haftaki derbi oyun olarak çok geri kaldığımız bir maçtı ama yine derbi olması ve maçın final maçı olması her zaman Galatasaray’ı yarışın içine sokması gerekir.

 

 

 

İlk dakikada Rize’nin 5’e 1 gelip atamadığı pozisyondan sonra santra yapmak zorunda kalsaydık maçın gidişatı çok aleyhimize de gelişebilirdi. Duran toplar o kadar kötü değerlendiriliyor ki akıllara zarar. Maça kafa olarak başladıktan sonra diğer maçlara göre daha fazla konsantrasyon ve mücadele skor avantajını getirdi.  Daha fazla konsantrasyon bu maçta olmak zorundaydı zaten. Sneijder’in uzun sure oynamaması sakatlığı yüzünden yine oyundan erken çıkmasına sebep oldu. Podolski maç boyu çok sorumluluk aldı ama birçok defa istediği pasları alamadı. Takımda kalede Muslera hariç 10 kişi içinde sahada oldukları zaman Sneijder ile Podolski’nin her hareketini izlerken bile farklarını görmek mümkün. Topsuz koşularına cevap alamadığında Podolski verdiği tepkilerde çok haklı. Tehlikeli bölgede aldığı iki pası bir asist ve bir gole çevirerek ne kadar usta olduğunu da gösterdi aynı zamanda Alman Oyuncu.

 

 

Hakan Balta’nın kırmızı kartından sonra yine tehlike çanları çaldı açıkçası. Rizespor Takımı oyunun sonlarını iyi oynayan bir takım. Tepetaklak gidiş Rize’de başlamıştı malum. Muslera gününde olduğu zaman felakete izin vermiyor. Daha 2 sene öncesinde’’ niye Drogba her frikiği atmak istiyor’’ diyorduk, dün frikiği yıllar sonra Sabri kullandı. Galatasaray’da istikrarın olmayışının bir görüntüsüydü. Son 5 yıla bakalım; 3 sene şampiyonluk var, şampiyon olunmayan bir sene Şampiyonlar Ligi’nde son 16 var ve şu amda ligde 8.lik söz konusu. Bu kadar düzensizliğin içinde kokusunu almaya başladığımız kupa finali derbisinden kupa çıkarabilme ihtimaline sahip Galatasaray Tekrar hatırlatmakta fayda var. Avrupa’ya katılım hakkı için finale kalmış olmak yetmiyor. Yani Fenerbahçe’ye mağlup olunursa ilk 5’e girilmediği takdirde ceza iki seneye çıkar. 20 Nisan- 17 Mayıs arası dönem tarihte Galatasaray için çok özeldir. 20 Nisan’da finale kalmıştı Uefa Kupası’nda Galatasaray mesela. En zorlu deplasmanlardan biriydi hatta en zor deplasmandı. Galatasaray’ın 2 sene Avrupa’dan uzak kalması çok yaralayıcı olur.

 

 

 

20 Nisan- 17 Mayıs arasına bir büyük tarihi daha yazma şansına sahip olan Galatasaray Erkek Basketbol Takımı var. 22 Nisan’da Fransa’da ilk maçımıza çıkıyoruz. Kupa yolunda Yenilmez Armada’ya başarılar.

- - - -