Mali olarak sıkıntılı bir sezonu geride bırakan ve Avrupa kupalarından da bir yıl men cezası alan Galatasaray gelecek sezon ise yeniden zirveye çıkıp 2017-18 sezonunda ŞampiyonlarLigi ile Avrupa'ya dönüş yapmanın planları içinde. Fakat bu sürecin hayata geçebilmesi için yönetim öncelikle kadroyu yeniden şekillendirmek ve kullanamadığı isimlerle de yolları ayırarak UEFA'nın kendilerine şart koştuğu 60 milyon Euro'luk bütçeyi aşmadan transfer yapmanın hesaplarını yapıyor. 
Ancak Galatasaray yönetiminin işi hiç de kolay değil... Bu sezon kiralık olarak başka kulüplere yollanan isimlerin hem yıllık maliyetlerinin yüksekliği hem de bonservislerinin olması işin zor yanı... Bu sezon takımda tutulmayan ve değer olarak en yüksek isimler Bruma, Telles ve Dzemaili... Bu üç oyuncu kadro yapısı da düşünülünce yeniden takıma adapte edilmeye çalışılacak. Bu üçlü ancak ve ancak değerlerinin üzerinde bir teklif gelmesi halinde satılacak... Takımın başına gelecek sezon için getirilecek teknik direktörün kararının beklenmesi düşünülürken üç oyuncunun da sezon öncesindeki kampa götürülerek yeniden değerlendirilmeleri planlandı. 

Kiralıklar arasında göze çarpan diğer oyuncular ise Jem Karacan, Sercan Yıldırım ve Salih Dursun. Galatasaray ile 2 sezon daha kontratı olan ve bu sezon 800 bin Euro, bir sonraki dönemde ise 1 milyon euro kazanacak olan Jem için Süper Lig takımlarından teklifler olsa da yıllık ücreti nedeniyle herkes geri adım atıyor. Bursaspor'dan 3 milyon Euro bonservis ile alınan ancak bir türlü Galatasaray'da tutunamayan Sercan ise yıllık 700 bin Euro alıyor. 

1 yıl daha kontratı olan Sercan'la birlikte SalihDursun'a da kulüp bakılıyor. 2 milyon 750 bin Euro'ya Kayseri'dan alınan fakat son 2 sezonu kiralık olarak Trabzonspor'da geçiren oyuncu da Galatasaray'ın elinde kalan oyunculardan. Yıllık 1 milyon 500 bin TL kazanan SalihDursun için Trabzonspor satın alma opsiyonunu kullanmazken Galatasaray artık elinde tutmak istemiyor. 

Süper Lig'den isteyen çok



Bu 6 oyuncunun da ilk etapta durumlarını belirleyerek özellikle yıllık ücretlerinin yükünden kurtulmak isteyen Galatasaray yönetimi bu oyunculardan gelebilecek bonservis bedellerine de piyango gözü ile bakıyor. Ancak özelikle Dzemaili, Salih, Sercan ve Jem Paul Karacan için yönetim gerekirse bonservis bedeli bile istemeden ayrılmalarına sıcak bakıyor.

Kaynak: Vatan