Antalya Belek’te gerçekleştirilen Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) 51. Yıl Sporun Zirvesi seminerinde “Yabancı Gözüyle Türk Futbolu” konulu panelde konuşan Mancini, her kulvarda başarı istediğini belirtti, Galatasaray’ı tercih etme nedenini şöyle açıkladı:

“Galatasaray’ı seçtim çünkü burada yeni bir deneyim ve heyecan vardı. Galatasaray Avrupa’nın en iyi takımlarından birisi. Diğer yabancı hocalar gibi Türk futbolunun gelişiminde katkıda bulunmak istiyorum. 6 yabancıyla oynanan bir ligin gelişmesi zor tabii. Burada olmaktan çok mutluyum. Türkiye, Avrupa’nın en iyi 4-5 liginden birisine sahip değil, ama bu kötü bir anlama gelmiyor.”

Roberto Mancini, Türkiye’deki statların ve sahaların durumlarını da eleştirerek, şunları söyledi:

“Türkiye’de dikkatimi çeken, statların ve sahaların altyapı eksiklikleri. Özellikle bazı sahaların zeminleri yeterince iyi olmadığını söyleyebilirim. Avrupa’da Türk futbolunu çok takip etmiyorlar. Nedeni de diğer büyük ligler gibi yurt dışında televizyondan maçlarının verilmemesi. İyi oyuncular geldikçe ligin izlenilirliği artıyor. Üst seviye oyunculardan bahsederken kariyerinin sonuna gelmiş sadece paralar almaya gelen oyunculardan bahsetmiyorum.”

Mancini, en beğendiği Türk futbolcu olarak Galatasaray’ın savunma oyuncusu Semih Kaya’yı gösterdi.

Milliyet