FUTBOL

Adekugbe transferinde öne çıkan detaylar

Galatasaray, Hatayspor forması giyen Nijerya asıllı Kanadalı sol bek oyuncusu Sam Adekugbe'yi satın alma opsiyonuyla sezon sonuna kadar kiraladı.

Abone Ol

Adekugbe'nin satın alma opsiyonunun 1 milyon Euro olduğu açıklandı.

GALATASARAY TARİHİNİN İLK KANADALI FUTBOLCUSU

Sarı-kırmızılıların yeni transferi Sam Adekugbe, Galatasaray'da forma giyen ilk Kanadalı futbolcu olacak.

-Londra doğumlu olan oyuncunun ailesi, Adekugbe'yi 4 yaşındayken Manchester United gençlik kampına yazdırdı. Kısa sürede farkını hissettiren Kanadalı; Ashley Cole, Ryan Giggs ve David Beckham'ın da yetiştiği Sir Charlton Academy'ye geçti.

-Yaşının büyümesiyle ülkesinde Whitecaps takımıyla profesyonel oldu. İngiliz efsane sol bek Ashley Cole'e hayranlığı sebebiyle futbola sol bek olarak başladı. Hızı ve kuvvetiyle sivrildi.

-2015'ten bu yana Kanada Milli Takımı için oynayan futbolcu, Ocak 2022'de mevkidaşı Alphonso Davies'in yokluğunda John Herdman'ın vazgeçilmezi oldu.

-28 yaşındaki sol bek, futbol dışında piyano çalmaktan hoşlanıyor. Bu durumu 'Parmaklarım notaya her vurduğunda huzur buluyorum' diyerek açıklıyor.

-Profesyonelliğinde sağlamlığı nedeniyle ciddi sakatlık yaşamadı. Kariyeri boyunca sadece 23 maçta takımlarını yalnız bırakırken, Hatayspor'da 1.5 sezonda 2 defa sahaya çıkamadı.

Abone Ol