Alanyaspor - Fenerbahçe mücadelesinde skoru etkileyecek birçok pozisyon yaşandı. Fotospor'un haberine göre Mete Kalkavan'ın VAR'da yer alan Hakan Ceylan, Volkan Bayarslan ve Mustafa Eyisoy'la yaptığı konuşmalar basına sızdı.

Osayi'nin pozisyonunda neler yaşandı?

Osayi Samuel'in Yusuf Özdemir'e yaptığı müdahalede Mete Kalkavan, ilk olarak elini arka cebine attı ve kırmızı kartına başvuracaktı. Daha sonra Osayi'ye sarı kart verdi.

VAR'ın müdahalesi oldu mu?

VAR, Mete Kalkavan'ın uyardı ancak Kalkavan, izlemeye gitmeme kararı aldı. İşte o pozisyonda yaşananlar...

VAR (Hakan Ceylan - Volkan Bayarslan - Mustafa Emre Eyisoy): "Hocam, ayağa basma gördük. Kontrol gerektiyor bu hareket."

Mete Kalkavan: "Pozisyona çok yakınım. Tam ayağa basmadığı için sarı kart verdim."

VAR (Hakan Ceylan - Volkan Bayarslan - Mustafa Emre Eyisoy): "Pozisyona yakın olduğunuz için karar sizin."

Mete Kalkavan'ın endişesi düşük puan almak

MHK tarafından aylardır büyük maç görevi verilmeyen Mete Kalkavan, 1 hafta önce Başakşehir - Beşiktaş maçına atanmıştı. Kalkavan, o maçta gözlemciler tarafından "iyi" not alamadı ancak "geçer" not aldı. Kalkavan, Osayi'nin pozisyonunda VAR'a gitseydi gözlemciler tarafından puanı düşecekti. Bunun sebebi pozisyona yakın olduğu için verilmesi gereken kararı süzemeyecekti ve VAR'ın müdahelesiyle verdiği hatalı kararı değiştirmek zorunda kalacaktı. Bu da 44 yaşındaki hakemin maç puanına etki yapacaktı.

Mete Kalkavan hangi takımı tutuyor?

Mete Kalkavan, eski iş adamı ve Beşiktaş'ta yöneticilik yapmış Ahmet İhsan Kalkavan'ın oğludur. Kalkavan ailesinin Beşiktaşlı olduğu bilinmektedir.

Zeki Uzundurukan: "Galatasaray'ın 2 futbolcusuna teklif var" Zeki Uzundurukan: "Galatasaray'ın 2 futbolcusuna teklif var"

Kalkavan'ın FIFA kokartı var mı?

FIFA tarafından açıklanan listede Mete Kalkavan'ın FIFA kokartı bulunmaktadır. Kalkavan, Avrupa'da VAR'da görev almaktadır.

Fırat Aydınus pozisyonu yorumladı

Eski hakem Fırat Aydınus, Osayi Samuel'in yaptığı hareketin kırmızı kartlık bir pozisyon olduğunu belirtti.

Aydınus, TV 8,5'da yaptığı yorumlarda şu sözleri kullandı: "Konyaspor - Galatasaray maçında Ahmet Oğuz'un Dubois'e yaptığı hareketle Osayi'nin Yusuf Özdemir'e müdahalesi aynı. İkisi de tartışmasız kırmızı kart. VAR müdahalesi gerekirdi ama gitmedi. Çünkü kırmızı kart hakemlikte ciddi bir karardır. Eğer VAR'a gitseydi muhtemelen hakem puanı düşecekti. Bu yüzden VAR'a gitmeyi tercih etmedi." dedi.