İki ezeli kulüp de son açıklamalarıyla birbirlerini hedef alan sözler kullanmıştı. Milli arayla beraber ortalık biraz olsun sakinleşmiş oldu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, buzları eritmek için beklenmedik bir atak yaptı...

Okan Buruk'u Kadıköy'e davet edecek

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'u Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe - Beşiktaş derbisine davet edecek. İlk devrede oynanan Galatasaray - Beşiktaş derbisini NEF Stadı'ndan canlı izleyen Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus'u Galatasaraylı yetkililer, kendi localarında ağırlamıştı. Jesus'un gelişi ani olmuştu. Okan Buruk da Kadıköy'de oynanacak maça yardımcılarından birini göndermeyi planlıyordu. Bu isimlerin akredite olmak istediğini öğrenen Ali Koç, bizzat Galatasaray'ın teknik patronunu kendi localarından birisinde ağırlayarak iki kulübün arasındaki buzları eritme uğraşına girdi.

Aziz Yıldırım'ın taktiklerini uyguluyor

Varan 1: Yıllar önce bir Fenerbahçe - Galatasaray derbisi öncesi Fatih Terim cezalı olduğu için maçı VIP tribünde izlemek zorunda kalmıştı. Dönemin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fatih Terim'i kendi locasında ağırlamak istemişti. Terim, Yıldırım'ın bu teklifini kabul etmemişti.

Varan 2: Ali Koç'un diğer hedefi Fenerbahçe - Galatasaray derbisi öncesi tansiyonu düşürmek... Yıllar önce Aziz Yıldırım Kadıköy'de oynanan derbiler öncesi hararetli açıklamalarda bulunuyordu. Derbi deplasmanlarında ise sessizliğe bürünüp iç saha takımlarını baskı altına alma düşüncesindeydi. Mevcut Başkan Ali Koç da Yıldırım'ın bu taktiklerini uyguluyor.

Peki Okan Buruk derbiye gidecek mi?

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe - Beşiktaş derbisine gidip gitmemeyle ilgili kararını maçtan 24 saat önce verecek. 48 yaşındaki teknik adam stada gitmese de yardımcılarını analiz yapması için Kadıköy'e gönderecek.

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi ne zaman oynanacak?

Milli aradan sonra Ülker Stadı'nda Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi 2 Nisan Pazar günü saat 20:30'da oynanacak.

Nicolo Zaniolo'ya kötü haber! Kadroya alınmadı... Nicolo Zaniolo'ya kötü haber! Kadroya alınmadı...

Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus cezalı olacağı için kulübede yardımcı hocası Joao de Deus yer alacak.

Ligin ilk yarısında Vodafone Park'da oynanan mücadele 0-0 berabere sonuçlanmıştı.

Fenerbahçe, ligde geride kalan 24 maçta aldığı 54 puanla 2.sırada yer alıyor. Beşiktaş ise 25 maçta topladığı 49 puanla 3.sırada bulunuyor.