Çocukluk arkadaşları Elmas ve Koç, hem naklen yayın ihalesinde hem de TFF başkanlık seçiminde beraber yürüyorlar.

Burak Elmas en iyi ihtimalle seçimin 11 Haziran'da olacağını açıkladı. Eşref Hamamcıoğlu da Metin Öztürk de seçilse Galatasaray’ın gelecek yıllarını etkileyecek çok önemli iki kararda Burak Elmas’ın imzası olacak. Birincisi naklen yayın ihalesi, diğeri ise TFF başkanlık seçimi.

BURAK ELMAS'LA BERABER YÜRÜYOR

Hali hazırdaki Başkan Elmas hem naklen yayın ihalesinde, hem de TFF Başkanlık seçiminde Ali Koç’la beraber yürüyor. Başkanlık seçimi için iki Trabzonlu Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ile Ahmet Ağaoğlu, Servet Yardımcı’yı desteklerken, Koç ve Elmas, Hamit Altıntop’u istiyor.

beIN SPORTS'A KARŞILAR

Naklen yayın ihalesinde de Koç ve Elmas kesinlikle beIN Sports’la yola devam edilmesini istemiyor. Kendi kanallarını kurup, Süper Lig TV’nin canlı yayınlanması tarafındalar. Çebi ve Ağaoğlu tarafı beIN Sports'a karşılar.

BURAK ELMAS KİMDİR?

İş yaşamına Türkiye’nin en büyük bağımsız hızlı tüketim ürünleri distribütörlerinden birinde başlayan Burak Elmas, aile şirketlerinde ve uluslararası birçok ortak girişimde yönetici pozisyonunda çalışmasının ardından İngiltere merkezli uluslararası bir lojistik şirketi kurdu.

2008 yılı itibarıyla Godiva Investment şirketinde CEO olarak çalışan ve grup yönetim kurulunda yer alan Burak Elmas, aynı anda gıda ürünleri imalatında en büyük Türk işletmelerinden birinde Yönetim Kurulu üyeliği yaptı, görev süresi boyunca önemli stratejik pozisyonlarda bulundu.

Çalışma yaşamında birçok ortak girişimde görev yaptığı şirketleri en üst pozisyonlarda temsil eden Burak Elmas, bu dönemde Ingiltere, Japonya, ABD ve Çin Halk Cumhuriyeti gibi çeşitli ülkelerde yaptıktan sonra 2020’de tüm görevlerini bıraktı.

Levent Tüzemen'den Vincenzo Montella'ya Fatih Terim tepkisi Levent Tüzemen'den Vincenzo Montella'ya Fatih Terim tepkisi

Hâlen Türkiye ve İngiltere’de 3 uluslararası şirkette yatırımcı ortak ve bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Burak Elmas, Galatasaray’daki ilk görevini 1997’de, 23 yaşındayken Galatasaray PAF takımı sorumlusu olarak aldı. 1998, 2000 ve 2002’de 3 dönem yönetim kurulu üyeliği yapan Burak Elmas, profesyonel futbol takımının yönetiminden sorumluyken, Türk futbol tarihinde Galatasaray ilk defa Süper Kupa ve UEFA kupasını kazandı. 19 Haziran 2021'de Galatasaray başkanı oldu.

Burak Elmas, evli ve iki çocuk babasıdır. Burak Elmas, Almanca ve İngilizce biliyor.

(Fotospor)