Bunun üzerine Fenerbahçe başkanı Ali Koç, Galatasaray'ın scout şefi Emre Utkucan ve ekibini kulübe kazandırmak için harekete geçti.

Sarı-Lacivertli kulüp geçtiğimiz günlerde resmi siteden yaptığı açıklamada analiz ve scout departmanında çalışmak isteyen adaylar için iş ilanı vermişti.

KARAR BURAK ELMAS'IN

Galatasaray başkanı Burak Elmas, Emre Utkucan ile yollarını ayırma kararı alırsa Emre Utkucan Fenerbahçe'nin yolunu tutacak.

EMRE UTKUCAN KİMDİR?

Fatih Terim'in talimatıyla 2013 yılından itibaren aktif olarak görev alan Emre Utkucan, scout işinin başına bulunuyor. Bir kulübün ekonomik olarak belki de en önemli departmanlarından biri olan Scout işini yönetmek oldukça zor olsa gerek. Ancak Utkucan, bazı dönemlerde istediği sonuçları yakalayamasa da genel anlamda oyuncu bulma konusunda rakip scoutlardan bir adım önde. Özellikle Emre Utkucan transferleri denildiğinde akla ilk gelen Marcao ve Luyindama oluyor.

Ayrıca Alex Telles’in de Galatasaray’a kazandırılmasında büyük payı var. Peki Galatasaray gibi büyük bir camianın scout işini ekibiyle birlikte üstlenen Emre Utkucan kimdir? Emre Utkucan 1980 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokulun ardından İstek Vakfı Semiha Şakir Lisesi’nde lise eğitimini tamamlayan Utkucan, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler bölümünden mezun oldu. İyi derecede ingilizce konuşabilen Emre Utkucan, birçok yabancı medya kanalıyla röportaj yapmıştı.

(GsGazete)