Koç'un öne çıkan demeçleri şöyle:

"EN AZ 1 HAFTA ŞİFRESİZ YAYIN İSTİYORUZ"

"Yayıncı kuruluşa çok iş düşüyor. Belki bu aradan sonra ligin ilk 2-3 haftasını, en azından ilk 1 haftayı, tüm halkımızın izleyeceği şekilde şifresiz yayınlanması fikrini kendilerine sunacağız." dedi.

"HAFTALARI KAYDIRMADAN LİGE DEVAM EDECEĞİZ"

Süper Lig’in 23’üncü haftasında oynanmayan 3 maç ve ertelenen Beşiktaş - Antalyaspor karşılaşmasının ligler başlamadan oynanmasını planladıklarını sözlerine ekleyen 55 yaşındaki Başkan, “Arada oynanmayan 4 maç var. Pazartesi günü oynanmayan 3 maç ve Beşiktaş – Antalyaspor maçı var. Bunların da lig başlama tarihi şu an 3, 4 Mart diyoruz. Ondan 3, 5 gün önce tamamlanarak ligi bıraktığımız yerden, haftaları kaydırmadan takvimi devam ettirmek istiyoruz. Burada birkaç hafta içi maçı da eklenecek, eklenmek durumunda. Avrupa’da kalan takımlar ilerlerse ki inşallah ilerlerler. Hepimiz ilerleriz. O da takvimsel olarak başka sıkıntılar da doğuracaktır. O da yönetmesi güzel bir sıkıntı, zor olsa da. Çünkü, mutlu bir konu için konuşuyor olacağız” ifadelerini kullandı.

Kaya Çilingiroğlu: "Galatasaray kötü oynuyor ama..." Kaya Çilingiroğlu: "Galatasaray kötü oynuyor ama..."

"HATAYSPOR VE GAZİANTEP'İN MALİ YÜKÜNÜ SIRTLAYACAĞIZ"

Bütün kulüplerin ellerinden gelenini fazlasını yaptığının altını çizen Ali Koç, “Kulüplerimiz can havliyle, refleks olarak, takımdan bağımsız, kendi imkanları ve vatandaşların uzattığı yardım elini koordine ederek tırlarla, etkilenen bölgelere ulaştırmak için var güçleriyle çalıştılar, çalışıyorlar. Şunu eklemek istiyorum. Basında özellikle sadece 4 büyük kulüp çalışıyor gibi bir intiba doğabilir. Sadece bizlerle ilgili haberler yapılıyor. İstinasız her kulübümüz, elinden gelen her şeyi yapıyor. Konteyner kent konusunu konuşuyoruz. Konyaspor 100 adet göndermiş bile. Galatasaray bunu için girişimlerde bulunmuş. Adana Demirspor’un, İstanbulspor’un yaptıkları var. Ankaragücü’nün yaptıkları var. Herkes bir şeyler yapıyor. Futbol çoğu zaman bir ayrıştırma unsuru olarak görülüyor. Ama şu geldiğimiz nokta itibariyle, bu dayanışma, takdire şayan bir dayanışmadır. Bütün çalışmalarımızı, yardım faaliyetlerimizi bir çatı altında toparlayacağız. Ne kadar büyük bir millete, halka, vatandaşa sahip olduğumuzu da görüyoruz. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bütün ülke acıyı yaşıyor. Bununla beraber hem federasyonumuza hem kulüplerimize, büyük takımlardan yardım amaçlı maç teklifleri geliyor. Belki bu ara dönemde bu yardım maçlarını organize ederiz. Acaba aramızda bir turnuva yapabilir miyiz, onu konuşuyoruz. Bunların netleşmesi için takvimin netleşmesi lazım.  Takvimin netleşmesi için Gaziantep ve Hatayspor’un tutumlarıyla önümüzdeki takvimin nasıl olacağını kararlaştıracağız. Biz toplantıyken Hatayspor’un resmi yazısı geldi. Başkanın da söylediği bir şey var ki 11 Haziran’a kadar her şeyin bitmiş olması gerekiyor. Şampiyonlar Ligi finali var ülkemizde. Oyuncu kontratlarının çoğu 31 Mayıs’ta bitiyor. Şunu da söylemek istiyorum. Hatayspor’un kararı verilmiştir. Gaziantep FK’nın kararı ne olursa olsun, futbol paydaşları olarak şuna karar verdik. Bu kulüplerin çekeceği her türlü mali yükü, devletimizle, Spor Bakanlığımız ile gerekirse yayıncı kuruluşla, federasyonumuzla, kulüplerle bizler göğüslemek zorundayız. Ben Süper Lig kulüpleri diyorum. Başkanın işi daha zor. Alt liglerde daha çok takımı ilgilendiren bir durumla karşı karşıyayız” diye konuştu.

Avrupa Kulüpler Birliği’nde yer alan takımların da yardım maçı için teklifler yaptığını açıklayan Ali Koç, sözlerini şöyle noktaladı:

“Avrupa Kulüpler Birliği’nde de Türkiye’ye nasıl yardım ederiz diye çalışmalar var. Avrupa Kulüpler Birliği’nin yönetiminde olan birkaç takımdan bize maç teklifi geldi. Federasyonumuza milli takım maç teklifi geldi. Galatasaray’a ve Trabzonspor’a geldi. Trabzonspor’un durumu biraz özel, çünkü 6 gün arayla 2 Avrupa maçı olacak. Teklifler var.”