Ekonomik dalgalanmalar devam ederken, ABD cephesinden faiz artışı konusunda ciddi yönde sinyaller gelmeye başladı. Bu sinyaller aynı zamanda piyasaları da hareketlendirmeye devam ediyor. Dolar fiyatları yeni dönemde haftaya ciddi bir yükselişle başlamıştı. Dolar fiyatları bu süreçte dolar 18,19 lira seviyelerine kadar çıktı. Euro ile aradaki fark kapanmak üzereyken gram altın fiyatları dikkat çekti.

Altın fiyatlarının da yükselmesi beklerken, altın düşmeye başladı. Sabah saatlerinde altın geriye çıkarak 1.007 lira seviyelerine geriledi. Altın fiyatlarının bundan sonraki dönemde düşüp düşmeyeceği merak konusu oldu. Peki altın fiyatları yeni dönemde yükselecek mi?

İslam Memiş Altın Konusunda Uyardı!

Piyasalar ABD’den gelecek haberleri beklemeye başladı. Piyasalara yönünü çeviren yatırımcılar da FED tarafından faiz artırma sinyallerini dikkate almaya başladı. Dolar fiyatları bu süreçte yükselmeye başladı. Ancak altın fiyatlarında beklenmedik bir şekilde düşüş yaşandı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara Eylül ayı için uyarıda bulundu.

Selçuk Geçer az önce duyurdu! Doları olanlar Eylül ayında hazır olsun "dolar bu kez büyük oynayacak" Selçuk Geçer az önce duyurdu! Doları olanlar Eylül ayında hazır olsun "dolar bu kez büyük oynayacak"

Altın Düşmeye Devam Edecek mi?

Altının düşmesi bir anlamda piyasalarda endişelere neden oldu. Ancak altın fiyatlarının FED tarafından alınan kararlarla birlikte baskılanmaya devam ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş bu baskı devam etse dahi yıl sonuna kadar altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceği düşünülüyor. İslam Memiş yıl sonunda gram altın fiyatlarının 1.400 lira seviyelerine çıkacağını tahmin ediyor. Altının düşmesinden endişe eden yatırımcılar ellerinde bulunan altınları bozdurmak istediler. Bunun üzerine İslam Memiş açıklamalarında yatırımcılara da uyarıda bulundu. Bu uyarılar çerçevesinde altın bozdurmanın doğru olmadığını ve aynı zamanda altında meydana gelen düşüşün ise bir alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini dile getirdi. Altın için yıl sonuna doğru ciddi bir artış düşünülüyor.