Selçuk Geçer az önce duyurdu! Doları olanlar Eylül ayında hazır olsun "dolar bu kez büyük oynayacak" Selçuk Geçer az önce duyurdu! Doları olanlar Eylül ayında hazır olsun "dolar bu kez büyük oynayacak"

Ekonomide meydana gelen dalgalanmalar sonrasında yatırımcılar bundan sonraki dönemde altın ve dolar üzerinde nasıl değişimlerin yaşanacağını merak etmeye başladılar. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş konu hakkında yeni değerlendirmelerde bulundu. Yeni dönemde dolar fiyatlarının nasıl değişeceği merak ediliyordu. Bu süreçte dolar yatırımcılarına yönelik önemli bir uyarıda bulunmayı da ihmal etmedi.

Ünlü ekonomist İslam Memiş sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Youtube videosu ile birlikte yeni dönemde yaşanmasını beklediği gelişmeleri yorumladı. Ancak İslam Memiş her seferinde söylediklerinin bir yatırım tavsiyesi olarak algılanmaması gerektiğini sadece dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

İslam Memiş Dolar Hakkında Uyardı!

İslam Memiş piyasaları değerlendirirken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası hakkında konuştu. Faizlerin 100 baz puan indirilmesi piyasalarda şok etkisi yarattı. Bu süreçte tüm ekonomistler bu beklenmedik adım karşısında büyük şaşkınlık yaşadılar. Matematiksel olarak bir hesaplama yapıldığı zaman aslında bu hamlenin kimse tarafından kabul görmediği ve mantıklı görülmediği ifade edildi. Finansal piyasalarda rakamların ve hesaplamaların ne kadar önemli olduğu bir kez daha dile getiriliyor. Beklentilerin sürekli olarak değişmesinin hemen ardından yatırımcılar da farklı hamleler yapmak zorunda kalıyorlar. Yatırımcıların doğru reflekslerle hareket etmeleri ve piyasalar bu kadar hızlı değişirken hızlı davranmaları son derece önemli.

‘Dolarda İlginç Bir Durum Söz Konusu’

Dolar sert dalgalanmalar ile birlikte 18 lira sınırını geçti. Dolar 18 liraya yaklaşık bir ay kadar sabitlenmişti ancak sonrasında yeniden bir yükselişe geçti. Faiz indiriminin gerçekleştirilmesinin hemen ardından dolar endeksi hızla yükseldi. İslam Memiş, dolar kurunda kafasını karıştıran bir durum olduğunu dile getirdi. Bu süreçte yeniden doların 18.13 lira seviyelerinin üzerine bir atak gerçekleştirmemesi üzerine yeniden 18 lira altına bir çekilme olup olmayacağı konusunda endişe yaşadığını belirtti. Doların yıl sonuna kadar 20 lira sınırına gelebileceğini belirten İslam Memiş bu süreçte altın piyasalarında da kazançlı bir dönemin başlayacağının sinyallerini verdi.