Bu sezon 1500 dakika oynama şansı bulunmayan genç oyuncunun 5 milyon Euro karşılığında takımdan ayrılabileceği biliniyordu. Kerem Aktürkoğlu ve Mesut Özil'in menajeri Erkut Söğüt, Arda Güler için devreye girdi ve Avrupa'dan teklifler geldiğini ifade etti.

Ali Koç ailesini ikna etmişti

Fotospor'un haberine göre 2 ay önce Arda Güler'in ailesiyle görüşen Ali Koç, Fenerbahçe'deki geleceği konusunda bir problem yaşanmayacağını belirtti. Ancak menajer Erkut Söğüt'ten gelen mesajlar Koç'un canını sıkmış durumda. Söğüt, Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus'u hedef alarak, "Oyuncum bu sezon beklediği forma şansını bulamadı. Sözleşmeyi anlatmama gerek yok. Sezon sonunda belirlenen bonservis bedeli karşılığında istediği takıma gidebilir." dedi. Yeniden genç futbolcunun ailesiyle görüşen Koç, bu kez Güler ailesinin fikrinin değiştiğini fark etti ve beklediği cevabı alamadı.

İspanyollardan Arda Turan benzetmesi

İsanya basınından El Mundo Deportivo, başta Atletico Madrid olmak üzere birkaç La Liga takımının Arda Güler'in peşinde olduğunu kaydetti. İstanbul'dan Madrid'e gelmesi muhtemel Türk oyuncunun Arda Turan gibi İspanya'ya çabuk ısınacağını ve buradaki taraftarların Türklere çok saygı duyduğunu belirttiler. Gazete, Arda'nın Dünya'nın 19 yaş altı futbolcuları arasında en yetenekliler listesinde ilk 10'da yer aldığını da hatırlattı.

Ayrıca Fransa basını da Ligue 1 takımlarından Marsilya'nın Arda'yı yakın takibe aldığını iddia etti. 

Arda Güler'in sözleşmesi ne zaman bitiyor?

18 yaşındaki 10 numaranın sözleşmesi, 2025'e kadar devam ediyor. 2020 yılında Fenerbahçe'ye transfer olan Arda Güler, bu sezon çıktığı karşılaşmalarda 3 gol atıp 2 asistlik katkı yaptı.

Emre Bol: "Okan Buruk yönetime söylemiş..." Emre Bol: "Okan Buruk yönetime söylemiş..."

Sözleşme yenileme görüşmeleri olacak mı?

Fenerbahçe yönetimi, Arda Güler'in Fenerbahçe'deki geleceğini sağlama almak için genç futbolcuyla sözleşme yenileme görüşmeleri yaptı. Ancak menajer Erkut Söğüt, "Sezon sonunda gelen teklifleri dinleyeceğiz." cevabı verdi. 

A Milli Takıma seçildi

A Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz, Arda Güler'i Ermenistan ve Hırvatistan'la oynanacak maç kadrolarına dahil etti. Alman teknik adam, son yaptığı basın toplantısında genç oyuncuya şans verebileceğini belirtti.

İlk kez Vitor Pereira şans verdi

Genç oyuncuya A Takımda ilk kez Vitor Pereira, forma şansı verdi 2021 yılında Avrupa Ligi elemelerindeki Helsinki karşılaşmasında oyuna sonradan dahil olmuştu.