Mehmet Ayan: "Ali Koç, Okan Buruk'a ayıp etti" Mehmet Ayan: "Ali Koç, Okan Buruk'a ayıp etti"

Ada basınından The Sun'un iddiasına göre Arsenal, yaz aylarında oynanan Emirates Cup'da kendine bir rakip arıyor. Geçen sezon Sevilla'yı 6-0 geçen Topçular'ın rakip olarak istediği 2 takım var: Barcelona ve Galatasaray. 

Barcelona ve Galatasaray'ın ortak noktası

Arsenal'in Barcelona veya Galatasaray'ı istemesinin sebebi olarak Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi finalinde iki takıma da kupayı kaptırmış olması gösteriliyor. Temmuz ayı sonunda veya Ağustos başında oynanması planlanan bu turnuvaya Arsenal'e rakip olarak Barcelona ya da Galatasaray katılım gösterecek.

Galatasaray'nın önündeki engel eleme maçları

Sarı-kırmızılılar, Arsenal'in teklifine sıcak bakabilir. Ancak sezon başında oynayacağı Avrupa eleme maçları bu fikstürle çakışmazsa Londra'da Arsenal'le Emirates Cup mücadelesinde boy gösterecek.

Emirates Cup kaç maç üzerinden oynanıyor?

Emirates Cup, tek maç üzerinden oynanıyor. Kazanan takım düşük miktardaki ödülün sahibi oluyor.

2013 yılındaki kupayı Galatasaray kazanmıştı

Galatasaray, Arsenal'in yanı sıra Napoli ve Porto'nun yer aldığı turnuvaya katılım göstererek kupanın sahibi olmayı başarmıştı. Sarı-kırmızılı takım, ilk maçta Porto'yu Felipe Melo'nun golüyle 1-0 mağlup ederek finale çıkmıştı. Final maçında 1-0 geriye düşen Galatasaray, Drogba'nın golleriyle Londra ekibini 2-1 mağlup ederek ilk kez katıldığı kupayı müzesine götürmeyi başardı.

Arsenal ve Galatasaray 4 kez karşı karşıya geldi

Arsenal ile Galatasaray daha önce 4 maç oynadı. Sarı-kırmızılı takım, 2000'deki UEFA Kupası Finali'nde penaltılarda İngilizleri 4-1 mağlup ederek kupaya uzandı. Emirates Cup'da ise 2-1'lik skorla galip gelmeyi başardı. 2014/15 sezonu Şampiyonlar Ligi gruplarında ise rakibine 2 maçta da 4-1'lik skorlarla mağlup oldular.

Geçmişte Emirates Cup'a davet edilen takımlar şöyle:

Lyon

Valencia

Galatasaray

New York Red Bulls

PSG

Sevilla

Porto

Rangers

Real Madrid

Villareal

Atletico Madrid

Celtic

Monaco

RB Leipzig

Wolfsburg

Benfica

Boca Juniors

Inter

Juventus

Milan

Napoli