Abdülkerim Durmaz: "Taraftarlar artık pes ettiler..." Abdülkerim Durmaz: "Taraftarlar artık pes ettiler..."

Teknik direktör Roberto Mancini'nin Nicolo Zaniolo'yu kadroya almamasıyla ilgili Çizme basını, gerekçeleri tek tek açıkladı. İşte Zaniolo'nun kadro dışı kalma sebepleri...

* Aşırı kilolarından bir türlü kurtulamadı.

* Maç kondisyonu çok düşük. Galatasaray formasıyla attığı gollere rağmen geçer not alamadı.

* Roma'nın kendisinden kolay vazgeçmesi ve Milli Takımdaki arkadaşlarıyla iletişimini kesmesi.

Buruk'tan Zaniolo'ya özel program

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Zaniolo'nun Milli Takıma seçilmemesine bir hayli şaşırdı. Genç teknik adam, Zaniolo'nun form tutması için İtalyan futbolcuya özel bir program hazırladı. Milli aranın sonuna kadar hazır hale gelmesi beklenen İtalyan futbolcunun Adana Demirspor maçına ilk 11'de başlaması planlanıyor.

Konyaspor maçında eksikleri gözüktü

Konyaspor - Galatasaray maçının 55.dakikasında oyuna dahil olan Zaniolo'nun formsuzluğu gözlerden kaçmadı. Sadece uzaktan şutlarla kaleyi yoklayan Zaniolo'nun düşük temposu, takımın ritmine ayak uyduramamasıyla beklenen performansın uzağında bir görüntü sergiledi.

Okan Buruk'tan Zaniolo yorumları

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, maçtan sonra yaptığı açıklamalarda: "Zaniolo buraya tam hazır gelmedi. Eksiklerinin bulunduğunu biliyorduk. Sonradan oyuna dahil ettik. Hazır göründüğü vakit ilk 11'de yer bulmaya başlayacak." ifadelerini kullandı.

Niolo Zaniolo transferinin detayları

Galatasaray, devre arasında Roma'dan transfer ettiği Nicolo Zaniolo için Serie A kulübüne 15 milyon Euro bonservis + 1,5 milyon Euro da bonus ödeyecek. Ekstra şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi primleriyle bu rakam 20 milyon Euro'yu bulabilir. 23 yaşındaki Zaniolo, sezonun geri kalanı için 900 bin Euro maaş, önümüzdeki sezonlarda ise 2 milyon 750 bin Euro net yıllık ücret kazanacak.

Zaniolo'nun Milli Takım performansı

İtalya A Milli Takımıyla 11 maça çıkan yıldız futbolcu, 2 gol atıp 1 asistlik performans ortaya koydu. Zaniolo, İtalya'nın EURO 2020 şampiyonluğunda da büyük rol oynadı.