Fransız futbolcu, 4-1'lik Alanyaspor galibiyetinden sonra kadro dışı bırakılıp daha sonra affedilmişti. O süreçte yaşananlar aylar sonra ortaya çıktı...

"BANA KÜSEBİLİRSİN AMA G.SARAY'A KÜSEMEZSİN"

Cim-Bom’da, sezon içindeki tek kriz, Gomis vakası oldu. Üçüncü forvet olmayı hazmedemeyen Fransız golcü tepki verdi. O dönemde İstanbul dışında olan Timur, Florya’ya geldi ve kaptanlarla görüşüp işi halletti.

Galatasaray’ı şampiyonluğa götüren ilk neden, kaliteli kadronun takım halinde kenetlenmesiydi. Bütün sezon boyunca buna aykırı tek görüntü Gomis krizi oldu.

Cim-Bom’un 4-1 kazandığı Alanya maçında kriz olduğunu kimse anlamamıştı aslında. Ama 46. dakikadaki Icardi-Barış Alper değişikliği, fırtınanın habercisiydi. Alanya maçı 18 Nisan’da oynandıktan sonra perşembe günkü idmanda bomba patladı.

Antrenman öncesi Teknik Direktör Okan Buruk’un odasında giden Gomis, “Bana neden saygı duymuyorsun? Sezon başından beri ‘2. golcüm sensin’ dedin ama beni Alanya’ya karşı 10 dakika oynattın. Üstelik herhangi bir açıklama da yapmadın. Icardi’den sonra forma benim hakkımdı. Artık beni unut, belim ağrıdığı için idmana da çıkmayacağım” diyerek gemileri yaktı.

Buruk, “Bana küsebilirsin ama Galatasaray’a küsemezsin” sözleriyle ikna etmeye çalışsa da nafile... Erden Timur, İstanbul’da olmadığı için konu Başkan Dursun Özbek’e gidiyor. Özbek, Gomis’i Türkiye’ye getiren başkan olduğu için araları da çok iyi... Başkan, “Neden idmana çıkmadın?” diye soruyor. Gomis, “Belim ağrıyor” deyince hiddetlenen Özbek, “Yalan söylüyorsun. Sana inanmıyorum. Bu yaptığının hesabını soracağım” diye bağırıyor.

FLORYA YANIYOR

Kritik Karagümrük maçı öncesi Florya alev alıyor. Üstelik maç 3-3 bitince kriz medyaya sızıyor, Buruk ve Özbek haberleri doğrulamak durumunda kalıyor. Ve, Beşiktaş derbisi öncesi ortalık yangın yeri... Demeçler, haberler havalarda uçarken ertesi gün Dursun Özbek’in Florya’ya gelip Gomis’in kadro dışı bırakması bekleniyor. Şu tesbiti de yapmak lazım. Alanya maçı sonrası Erden Timur, 4 gün Antalya’da kalıyor. Bütün kriz de haftada 7 gün Florya’ya gidip takımdaki iletişimi sağlayan Timur’un yokluğunda yaşanıyor. Gomis’in günah keçisi haline gelmesi, takımda rahatsızlık yaratıyor ve Timur’dan yardım isteniyor.

Kaptanlar Muslera ve Kerem, Timur’la görüşüp, “Bizce de Gomis hatalı ama hepimizin sevdiği, değer verdiğimiz bir arkadaşımız. Siz ne karar verirseniz bizim kabülümüz... Olayı tatlıya bağlarsak takım krizden çok daha az etkilenir” diyerek iyi niyet elçiliği yapınca, mekik diplomasisi başlıyor. Son yıllarda pek görülmemiş bir takım bütünlüğüyle, futbolcular kendi arkadaşlarını topun ağzından alıyorlar.

Jurgen Klopp şans vermiyor, Galatasaray görüşüyor Jurgen Klopp şans vermiyor, Galatasaray görüşüyor

Başkan Özbek ve Okan Hoca büyük olgunluk göstererek affediyorlar.