Brooklyn " Devam " Dedi

NBA Doğu Konferansı 5.maçında Brooklyn Nets sahasında Chicago Bulls'u 110-91 yenerek seride durumu 2-3'e getirdi ve seriyi bir maç daha uzattı. Maçın başında üstünlüğü ele alıp rakibini hiç yanına yaklaştırmayan Nets, 33-18'lik son periyot skoruyla da maçı koparmasını bildi. Ev sahibi ekipte Brook Lopez 28 sayı 10 ribaund ile yıldızlaşırken Deron Williams da 23 sayı 10 asistle galibiyete katkı yaptı. Konuk ekibi Chicago'da ise 44 dakika süre alan Nate Robinson 20 sayı ve 8 asistle oynadı. Serinin özellikle ilk maçıyla paralellik gösteren karşılaşmada iki takımda %50 saha içi isabetiyle oynarken özellikle Chicago savunması çok ciddi açıklar verdi. Serinin 6.maçı Perşembe günü Chicago'da oynanacak ve Bulls maçı kazanması halinde doğuda yarı finale yükselip Miami'nin rakibi olacak. Aksi takdirde ise seri 7.maça Brooklyn'e taşınacak.

Atlanta Seriyi Eşitledi


NBA Doğu Konferansı 4.maçında Atlanta Hawks evinde karşılaştığı Indiana Pacers'ı 102-91 mağlup ederek seride durumu 2-2'ye getirdi. Serinin bir önceki maçında olduğu gibi rakibini 2.çeyrekte yakaladığı rüzgarla vuran Hawks bu çeyrekteki 35-19'luk periyot skoruyla ikinci yarıya 57-40 önde girdi. 3.çeyrekte ise yalnızca 12 sayı atabilen Hawks son çeyrekte toparlandı ve maçı kazanması bildi. Ev sahibi ekipte Josh Smith 29 sayı 11 ribaund 4 asistlik performansıyla geceye damgasını vururken kenardan gelen Kyle Korver da attığı 19 sayıyla galibiyete katkı yaptı. Atlanta'da oynadığı iki maçta da kötü basketbolla kaybeden Pacers'da ise Paul George 21 sayı 12 ribaundla takımının en etkili ismi oldu. Kolaybet Normal sezonda savunma verimliliğinde her zaman ilk 3 sırada bulunan ve ligin en iyi savunmalarından biri olan Pacers Atlanta'da oynanan iki maçta da rakibinin %46 ile hücum etmesine izin verdi ve hücumda da kısır kalınca mağlubiyetler kaçınılmaz oldu ( 3.maçta sadece 69 sayı atabilmişti ). Serinin 5.maçı Çarşamba günü Indiana'da oynanacak.

Bu kez Houston

NBA Batı Konferansı 5.maçında Houston Rockets sahasında Oklahoma City Thunder'ı 105-103 yenerek serideki ilk galibiyetini aldı ve durumu 1-3 yaptı. Maçın ilk yarısında oldukça tutuk bir basketbol oynayan ev sahibi ekip 3.çeyrekte aynı serinin bir önceki maçı gibi genç Chandler Parsons önderliğinde muhteşem bir geri dönüş gerçekleştirdi. Son çeyrekte Kevin Durant adeta takımını tek başına sırtlasa da Ibaka son toptan yararlanamadı ve maçı Houston kazanmasını bildi. Rockets'da Chandler Parsons 27 sayı 10 ribaund ve 8 asistle sahanın yıldızı olurken, Westbrook'suz Thunder'da ise Kevin Durant 12/16 şut isabetiyle 38 sayı 8 riibaund ve 6 asistle mücadele etti. Temsilcimiz Ömer Aşık ise 38 dakika süre aldığı maçı 17 sayı 14 ribaund ile double-double yaparak noktaladı. Ömer ayrıca %70 saha içi isabeti ve son topta Ibaka'ya yaptığı muhteşem savunmayla dikkat çekti. Serinin 2. ve 3.maçını 3'er sayı farkla son toplarda kaybeden Rockets bu kez doğru hamlelerle maçı kazandı. Serinin 5.maçı Çarşamba günü Oklahoma'da oynanacak ve Thunder kazanması halinde batıda yarı finale çıkan taraf olacak. Dip Not 1 : Tüm sezonda ve playoff'un ilk 3 maçında takımının en iyilerinden ve birçoklarına göre en iyis olan James Harden bu maçta tam 10 top kaybı yaptı. Hücumda da %33 isabetle oynayan Harden 15 sayı 3 ribaund 1 asist ve 5 top çalmayla mücadele etti. Dip Not 2 : NBA Playoffları tarihinde 3-0'dan geri gelip bir seri kazanan henüz hiçbir takım yok.