TKBL'de yine beklenen final.Ev sahibi avantajı Fenerbahçe'de ve coğuna göre sonuç seri başlamadan belliydi. 

İnişli-çıkışlı bir sezon geçiren, aksiliklerden yakasını kurtaramayan Galatasaray, sezon içerisinde olduğu gibi Fenerbahçe‘ye direnemez düşüncesi hakimdi. Ama Ekrem Memnun'un öğrencileri bu görüşe sahip insanları fazlasıyla yanılttı, gerek mücadeleleriyle gerekse oynadıkları oyunla.
İlk maçı kontrol altında tutan , savunmada ve hücumda istediği ritmi yakalayan takımımız maç boyunca bir kez dahi olsun Fenerbahçe'nin öne geçmesine izin vermedi.Bu maçta normal sezonda dış oyuncularımızdan, alamadığımız katkıyı almıştık. Maç Grbets bitiminde bu katkıların ne kadar önemli olduğunu daha da iyi gördük. İlk maçı kazanarak hem rakip üzerinde baskı kurduk hem de ev sahibi avantajını ele geçirdik. İşin önemli noktası da buydu. Ev sahibi avantajı. Geçtiğimiz sezon elde etmiştik ancak bunu yeteri kadar iyi kullanmayarak boynumuz bükük ayrılmıştık Abdi İpekçi'den. Taraftarları kıyaslamaya gerek dahi yok. Galatasaray taraftarı daha baskın, daha ateşli ve takımı için büyük bir itici güç. Abdi İpekçi Spor Salonu'nunda dolu tribünlere oynadığımız kaç maçta rakipler elimizden kurtulabildi ki? 

Serinin 2.karşılaşmasına '' ev sahibi avantajını kaybettim, en azından bir galibiyet alarak Abdi İpekçi'ye gideyim'' düşüncesiyle çıkan Fenerbahçe, galibiyete pek de inanmış gibi değildi. Nitekim hakem hataları sayesinde seriyi 1-1'e getirme imkanları oldu. Pazartesi oynanacak karşılaşma ise serinin en kritik maçı olabilir, dolu tribunler önünde maçı kazanan Galatasaray seriyi bir sonraki maçta bitirebilir veya bu karşılaşmadan yenik ayrılarak pek umutlu olmayan Fenerbahçe'yi seriye dahil edebilir. Her açıdan çok kritik, alınacak galibiyet bir sonraki maçın havasını doruk noktasına çıkartacaktır,olası mağlubiyet ise ibrenin terse dönmesini sağlar.

Önemli olan nokta ise taraftar desteği.Sezon boyunca boş tribunlere maçlar oynadı bu takım, iyi- kötü mücadele etti ve ligi olabildiğince en iyi noktada tamamladı.Şimdi ise hakettikleri desteği vermenin zamanı geldi, şampiyon olduğumuzda ''bunda benim de katkım var'' demek istiyorsak, Pazartesi günü Abdi İpekçi'de olalım!