Dursun Özbek ve Abdürrahim Albayrak'ın anlaşma şartları! Dursun Özbek ve Abdürrahim Albayrak'ın anlaşma şartları!

Okan Buruk'un yakın arkadaşı olduğunu belirten Karaveli, genç teknik adamın Galatasaray'da şampiyonluk yaşama ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Karaveli'nin açıklamaları şu şekilde:

"Şampiyonluk yarışı iki takımla sona kadar gider"

Süper Lig'e dair genel bir değerlendirme yapabilir misiniz? Bu yarış nasıl devam eder? 

"Ligin başında son şampiyon Trabzonspor; önemli transferler ve şampiyon bir teknik direktör getiren Galatasaray; çok tecrübeli bir teknik direktör getiren ve onunla beraber de transfer bütçesini belirleyen bir Fenerbahçe ve bir değişimle yenilenmeye giden Beşiktaş... Bu 4 takım da sezona 'şampiyonluk' isteğiyle başladılar ve nitekim o güçte de görünüyorlardı. Ligin başlarında Galatasaray biraz sıkıntılı gibi görünse de devamında istikrarlı bir çıkış yakaladı. Fenerbahçe, hem ligde hem de Avrupa'da görkemli oyunlar oynadı ki bunların bazılarına ben de bizzat Fenerbahçe stadında şahit oldum. Beşiktaş ve Trabzonspor çok iyi başlayamadılar."

"Ben Galatasaray'ın galibiyet serisi gelmeden önce de şampiyonluk yarışının Fenerbahçe ve Galatasaray arasında geçeceğini ön görüyordum, son gelinen nokta da beni haklı çıkardı. İki takım arasında geçen fakat Galatasaray'ın bir adım daha önde olduğu bir yarış söz konusu. Galibiyet serisi, Galatasaray oyuncularına ve teknik direktör Okan Buruk'a çok büyük güç kattı. Fenerbahçe'de ise bazı sallantılar oldu, sakatlıklar yaşandı... Neticesinde de Galatasaray'ın birkaç adım gerisinde kalmalarına sebep oldu. Başakşehir de aslında iyi gidiyordu ancak o da son bölümü iyi getiremedi. Dolayısıyla ben bu yarışın iki takım arasında, ligin sonuna kadar devam edeceğini düşünüyorum."

"Okan Buruk, Galatasaray’ı da şampiyon yapar"

Okan Buruk, Başakşehir'de şampiyon oldu. Sizce bunu Galatasaray'da da başarabilecek mi?

"Tabii ki de başarabilir. Okan Hoca, benim Pro Lisans kursundan arkadaşım. Daha önceki oyunculuk yıllarımızdan da tanışıyorduk. Ülkemizi de çok iyi temsil etti, oynadığı yıllarda. Teknik direktör olarak da bunu tabii ki başarabilir. Bunu başarabilecek çok fazla Türk antrenör var bence, hatta bir çırpıda sayılabilecek en az 5-6 kişi çıkar. Umarım bu isimler bizi Avrupa'nın 5 büyük liginde de başarılı şekilde temsil ederler. Bunu canıgönülden istiyorum."

(Salim Manav / Ajansspor)