'Yerli Pirlo' lakabıyla anılan eski milli futbolcu Bilal Kısa, Hürriyet'ten Muhammet Duman'a konuştu.

32 YAŞINDA ÖN LİBERO OYNAYARAK 8 GOL ATTIM

"Galatasaray’a 32 yaşında transfer oldum. Hamza hocam Galatasaray’da şampiyon olup 4.yıldızı taktıktan sonra Akhisar’dan eski öğrencisi olduğum için beni transfer etmek istemişti. Akhisar’da o dönem sözleşmem bitmişti ve büyük bir camiaya gitmekten onur duymuştum. Gittiğimde, “O yaşta futbolcu alınır mı?” tarzında bazı tereddütler vardı. O formayı giydikten sonra hakkını verebilenlerden oldum diye düşünüyorum. O konuda taraftarlardan halen olumlu dönüşler alıyorum. Desteklerini her yerde bana karşı gösteriyorlar. Galatasaray’da bir sene kaldım ve 8 gol 5 asistle çok iyi bir sezon geçirdim. Hem Şampiyonlar Ligi hem de Türkiye Kupası’nda goller attım. 36 maça çıkıp ön libero oynayarak bu gol ve asist sayılarına ulaştım."

SERDAR AZİZ TRANSFERİNDE TAKAS OLARAK VERİLDİĞİMİ TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM

Bir ön libero olarak iyi bir performans gösterdikten sonra sarı kırmızılı ekipten beklenmedik şekilde gönderilmen gündem olmuştu. “Galatasaray’dan gönderileceğimden haberim yoktu. Bir gün televizyondan öğrendim” şeklinde açıklamaların vardı. Bir kırgınlığın var mı Galatasaray’a?

Okan Buruk'tan Mauro Icardi'ye ilginç taktik: "Özgürsün..." Okan Buruk'tan Mauro Icardi'ye ilginç taktik: "Özgürsün..."

"Haberi öğrendiğimde 22 Haziran’dı ve doğum günümdü. Gece haberleri açtığımda Serdar Aziz transferi konusunda anlaşıldığı ve benim takas olarak Bursaspor’a verildiğim yazıyordu. Televizyondan öğrendiğim için açıkçası üzülmüştüm. Galatasaray gibi bir camiadan ayrılmayı kimse istemez. O sıralarda Galatasaray’la sözleşmem devam ediyordu. Habersiz bir şekilde Serdar Aziz transferi takasında Bursaspor’a transferim gerçekleşti. İstemeyerek de olsa Galatasaray’dan ayrılmak zorunda kaldım. Galatasaray’da, Akhisar’daki en iyi dönemimden daha iyi bir dönem geçirmiştim. O yüzden ayrılığım sürpriz olmuştu açıkçası. Hamza hocam o dönem Bursaspor’u çalıştırıyordu ve beni tekrardan istemişti. Ben de hocama karşı bir sorumluluğum olduğunu düşünerek teklifi kabul etmiştim. Sözleşmem devam ettiği için istesem gitmeyebilir ve direnebilirdim. O dönem Dursun Özbek başkanımız vardı. Belki onlar da beni takımda tutabilir ve vermeyebilirdi. Böyle bir camiada forma giydiğim için kadro dışı kalmak veya zorluk çıkarmak asla istemezdim. Hiç pazarlık dahi yapmadan İstanbul’a gidip sözleşmeyi feshetmiştim. Çünkü Galatasaray bana fazlasıyla değer kattı. Bu formayı giymekten onur duydum. Bana çok büyük katkıları oldu. Ama diğer tarafta da Hamza Hoca faktörü var tabii ki. O da benim için çok değerli bir insan. Zaten şu anda da onun yanındayım."

OKAN BURUK BU YÜKÜN ALTINDAN KALKACAK

"Okan Buruk ile anlaşan Galatasaray, önemli isimleri kadrosuna katması rağmen taraftarın beklentisini karşılayamadı. Siz de zamanınızda Podolski, Sneijder, Alex Telles, Bruma gibi yıldız isimlerle oynamıştınız. Okan hocanın yönetimi ve Galatasaray’ın performansıyla ilgili neler söylemek istersiniz?"

"Benim dönemimde çok kaliteli futbolcular vardı. Alex Telles ile Burak Yılmaz takımdan ayrılmıştı ve Hamit Altıntop’un sakatlığı vardı. O eksikliğe rağmen Fenerbahçe’yi eleyerek hem Türkiye Kupası’nı hem de Süper Kupa’yı kazanmıştık. Şimdi de çok kaliteli bir kadro kuruldu. Belki geçen sene bu kadro kalitesi yoktu ama yapılan transferlerle Galatasaray’ın çok iyi bir kadrosu olduğunu düşünüyorum. Okan Buruk hocamla Akhisarspor’da çalışma fırsatı bulmuştum. Gerçekten çok değerli ve iyi bir insan. Beraber Akhisarspor’da Türkiye Kupası’nı kazandık. Benim için orası da çok değerli. Beraber Türkiye Kupası’nı ve Süper Kupa’yı kazanmak ayrı bir değer kattı bize. Çok emek vermiştik orada da. Ben Okan hocanın başarılı olacağına inanıyorum. Oyun olarak şu anda istenileni vermedikleri için hocaya karşı tepkiler oluşuyor açıkçası. Okan hocanın bu yükün altından kalkacağını düşünüyorum. Çünkü Başakşehir’de bunu başardı. Galatasaray’da şampiyonluktan başka bir şey düşünemezsin. Galatasaray, kendi camiası olduğu için orada da başarmak isteyecektir."

(Hürriyet)