Kasımpaşa mağlubiyetinden sonra Galatasaray’ın maç paylaşımında hakemin resmini kullandığı için ceza alması içinde bulunduğu şartları gösteriyor. Aynı hakemin yüzüne tükürenlerin cezası indirildi, aynı hakeme açıkça küfür edenler 1 hafta dinlendikten sonra oynamaya devam ettiler. Cuma maçının olması taraftarın gelmesi açısından zordu fakat takımın motivasyonu tazeyken Bursaspor maçının olması Galatasaray’a avantaj oldu. Bursaspor Tekdik Direktörü Le Guen macera aramaya devam edince çok farklı bir skor oldu.

Taraftar baskısı ile birlikte gol erken geldiği zaman skor çabuk büyüyor doğal olarak. Bu baskıya karşı gerekli gücü sergilemekten uzak bir Bursaspor olunca Galatasaray’ın işini şansa bırakması mümkün olmaz. Tudor günleri geldi aklıma. Bursaspor’un yaşadığı durum şu an aynen bu. Üçlü defans oynayan, kanatta Batalla olan bir takıma karşı her preste top kaptı Galatasaray. Gomis takımını 11 kişiden fazla gibi oynattı. İyi misin diye defalarca sormuşlardır demiştik. O kadar insan böyle bir riski alır m? Gördük işte sağlıklı olup olmadığını. Gomis’e yakın olsa orta saha oyuncuları Gomis’in de işi kolay olacak. Başka oyuncuların da gol atması çok önemli. Rodrigues bunu yapmaya başladı. İlk geldiğinde karşı karşıya kalınca saçmalıyordu. Kendini geliştiriyor. Belhanda dönünce takım yine oturdu diyeceğiz bu sefer de takımdan 2 kişiyi sakatladı. Yaptığı presle rakibi oyundan attırması esasında maçı kopartma hareketiydi. Güzel şeyler söyleme isteğimizi Belhanda kırma konusunda maalesef çok başarılı. Savunmaya zaten pek iş düşmedi. Serdar’ın golünde de Serdar topa vurdu ama nedense penaltı çalmadılar aleyhine!

3-0 sonrası Galatasaray yine tempoyu düşürecek gibi gözüküyordu. Bu kez durmadı Sarı Kırmızılı oyuncular. Atılan 3 gol, kaçırmanın daha zor olduğu kaçan bir pozisyon ve verilmeyen net gol var. Gelecek için Eren’in sakatlığı farklı düşüncelere itecek teknik kadroyu. Sinan Gümüş çok önemli hale geldi. Gomis’i ne kadar yedekleyecek sorusunun cevabı hedefin sonuç verip vermemesini etkileyecek. Başakşehir’in maçından ziyade bu hafta derbi ligin seyri için kritik. Şampiyonluk hesapları çok değişecek bu sene. İgor Tudor’un 8 puan önde olduğunu düşünüp beraberliği öncelik alması en anlayamadığım şey. Bakın Fenerbahçe yarışın göbeğine girdi. Bu ve bunun gibi detaylar daha sık olarak yaşanacak gibi gözüküyor.