Galatasaray'da takımda düşünülmeyen ve fesih görüşmelerine başlanan Radamel Falcao'nun yıllık maliyeti belli oldu.

Divan Kurulu toplantısında söz alan Başkan Burak Elmas, "Falcao'nun brüt maliyeti 9.5 milyon dolar. Oyuncuyu serbest bıraksanız da bu yükümlülük değişmiyor" açıklamasını yaptı.

Falcao, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda perşembe günü oynanacak St. Johnstone maçının kadrosuna alınmamıştı. Sarı-kırmızılılar, 35 yaşındaki golcüyü elden çıkararak, önemli bir maaş yükünden kurtulmak istiyor.

İhraç tartışması yaşandı

Galatasaray Olağan Divan Kurulu Toplantısı’nda eski başkan Mustafa Cengiz’in ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi tartışma konusu oldu. Hayri Kozak yönetimin bu kararını doğru bulmadığını söyledi.

Kozak'tan Burak Elmas'a: 'Hata yaptım' deyin

Başkan Burak Elmas ise, disiplin kurulunda tartışmayı önlemek adına, Galatasaray kültürünü içselleştirmiş Alp Yalman’ı getirdiklerini işaret etti. Bunun Hayri Kozak söz alarak “Ben sizden (Burak Elmas) 'Hata yaptım' demenizi beklerdim. Galatasaray tarihinde başkanı ihraç etme gibi bir olay yok! Lütfen kararınızdan dönün” dedi.

Elmas: Ben tüzüğü uyguladım

Başkan Burak Elmas ise “Hata yapmadım, tüzüğü uyguladım” diye cevap verirken, bu konuda bir görüş bildirmeyeceği mesajı verdi. 

Başkan konunun dışında kalmak istiyor

Divan üyelerinden Taner Aşkın ise, “Yanlış bir karar. Galatasaray Başkanlık makamı çok yüksek bir makam. O mertebeye erişmiş insanların bir ayrıcalığı olsun. Etik olarak kabul edilebilir bir husus değil. Bu işi çözün sayın başkan” ifadelerini kullandı.

(Ajansspor)