Okan Buruk, hakemlerle ilgili gelen sorulara cevap verdi.

HAKEM ELEŞTİRİSİ

Bir basın mensubunun, "Okan Buruk'un gelecek sezon çizgide hakemlerle olan ilişkisi bu seneki gibi mi olacak?" şeklindeki sorusunu Buruk, şöyle yanıtladı:

"Seneye aynı hakemler mi olacak? Bu ligi aynı hakemler mi yönetecek yoksa değişecek mi? Bu da teknik adamlar için bir soru. Öncelikle şampiyonluğa ulaşmak için bir maçımız kaldı. Onun hedefindeyiz. İlk planımız şampiyon olmak. İkincisi önümüzdeki sene için kadromuzu koruyabilmek, üzerine olumlu transferler yapabilmek. Lige bu anlamda aynı şekilde başlamak. Avrupa'ya gidersek orada da en iyi şekilde yolumuza devam etmek istiyoruz. Onun dışında saha kenarında bütün dünyada tepkiler var. Geçen hafta Guardiola'yı, Ancelotti'yi seyrettiniz. Herkes aynı tepkileri verebiliyor. Aktif olmak gerekiyor. Zaten aktif olmazsam, otururum kulübede maçı seyrederim. İşimiz bu. Kenarda aktif olacağız. Benim önümde bugün iki yanlış taç, bir yanlış korner verildi. Ben oradan görüyorsam, yan hakem de görecek. Onlar da çabalıyor. Bu işin doğasında tepki var."

ICARDİ'NİN GELECEĞİ HAKKINDA

Okan Buruk, Arjantinli yıldız futbolcu Mauro Icardi'nin Galatasaray'da mutlu olduğunu dile getirerek, "Galatasaray ile olan bağını net bir şekilde görüyoruz. İlk geldiği zaman da çok iyi bir karakter olduğunu söylemiştim. Onun da takıma sahip olmasını görüyoruz. Saha içerisinde liderlik de yapıyor. Bu da çok önemli ve değerli bir şey. Santrfor olmasına rağmen diğer oyunculara neler yapabileceğini net bir şekilde gösteriyor. Hiçbir antrenmanı kaçırmaz, her antrenmanı yapar. İyi bir profesyonel. Bu da bizim için önemli bir şey. O bağı kurduğunu düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki sene de bizimle birlikte olur." diye konuştu.

Wesley Sneijder: "Galatasaray hata yapmaz" Wesley Sneijder: "Galatasaray hata yapmaz"

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, Süper Lig'in güçlü ve kaliteli olduğunu anlatarak, "Avrupa'da bu sene toplanılan puanlara baktığımızda bu net bir şekilde ortaya çıkıyor. Önümüzdeki sene Avrupa'ya kim katılacaksa daha büyük başarılar bekliyorum. Çünkü güçlü kadrolar var. Bence hiçbir şekilde Avrupa'nın altında değiliz. Galatasaray kadrosuna baktığımızda İtalya liginin çok önemli oyuncuları bizde oynuyor. Türkiye liginin önemli oyuncuları bizde oynuyor. Kadromuzu muhafaza edersek, önümüzdeki sene bu anlamda büyük iş yapacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.