Portekizli futbol adamının raporu Pazartesi günü mail yoluyla Başkan Burak Elmas’a ulaştı. Danışmanlık ücreti ile hazırlanan raporun bugün yapılacak yönetim kurulunda gündeme gelmesi bekleniyor.

İşte Campos'un Elmas'a sunduğu raporun detayları:

1- Panikle kararlar almayın. Bir sezonda üçüncü kez teknik direktör değiştirmek futbolcuların psikolojilerinin tamamen bozulmasına neden olur.

2- Teknik ekibinize ve oyuncularınıza destek olun. Onların yanında olduğunuzu hissettirin. Stres ortamlarından uzak tutun. Psikolojik destek seanslarını arttırın.

3- Futbol dışındaki bazı aktiviteleri gerçekleştirin. Siz de onlarla bu aktivitelerin içinde yer alın. Yanınızda olduklarınızı bilsinler.

4- Sosyal medya raporlarını kenara atın. Onları okumayı bırakın. Ancak inandığınız ve güvendiğiniz uzmanların fikirlerini okuyun, dinleyin.

Mehmet Demirkol: "Böyle olacağı belliydi"

Galatasaray'da Fatih Terim sonrası teknik direktörlük görevine getirilen Domenec Torrent ile de istenilen sonuçlar alınamazken Okan Buruk ve Bülent Korkmaz iddiaları güçlenmeye başladı. Galatasaray'daki teknik direktör durumunu Mehmet Demirkol değerlendirdi.

"Bu kadar kısa süre içinde eğer hoca değiştirmek zorunda kalıyorsanız, bu sizin seçme kabiliyetiniz yetersiz olduğunu, aşırı paniklediğinizi, yükü kaldıramadığınızı gösterir. Torrent tercihi, günlük bir tercih değil, onu sezon sonunda bu felaketler bittikten sonra kurucu olarak getirmek gerekirdi. Ancak bunu yapmayarak, 'Biz bu yükü taşırız' mesajını verdiler. Şimdi ise hızlı bir şekilde geleceği kurma misyonundan, ikinci kez vazgeçiyorlar. Bu Elmas yönetiminin, yükü kaldıramadığını, rasyonel planlama yapamadığını, olabileceklerini ön görmediğini gösterir. Fatih Terim ile yola çıkarken, bu işin buraya geleceği belliydi, Torrent ile imzalarken de... Dolayısıyla bundan sonra yapacakları tercihlerin arkasında duramazlar."

(Fotomaç)