Uzan, yaptığı açıklamalarda yakın zamanda Türkiye'ye döneceğini ifade etmişti. 62 yaşındaki iş adamının planı siyaset üzerinden Türkiye'ye dönüş yapmaktı ancak beklediği gerçekleşmedi.

Free Kick'in haberine göre Uzan'ın yeni hedefi Galatasaray'a başkan olmak. Bunun için "Derin Galatasaray" olarak bilinen İnan Kıraç'la görüşmelerde bulunacak.

Galatasaray Kongre üyeliği devam ediyor

Fransa'da yaşayan Uzan'ın Galatasaray kongre üyeliği devam etmekte. "Benim için en büyük hayalim Galatasaray'a başkan olmaktır" diyen Cem Uzan, Türkiye'ye döndüğü vakit başkan olmak için çalışmalarına start verecek.

FFP konusunda 2.kez uyarılarda bulundu

Galatasaraylı iş adamı, kulüpteki üyeler vasıtasıyla sezon başında Dursun Özbek'e şu mesajları göndermişti: "Yaptığınız transfer sezon başında göze battı. Sadece Icardi transferi Fransa'da değil tüm Avrupa'da çok konuşuldu. FFP konusunda dikkat etmeniz gerekiyor. 2015'de bunun ikazını Süleyman Rodop vasıtasıyla yapmak istedim beni dinlemediniz. Ama şimdi dinlemeniz gerekiyor. UEFA, bu paraların kaynağını soracak. Önünüzdeki iki yol var. Ya şampiyon olup Şampiyonlar Ligi'nden ciddi gelirleri kasanıza koyacaksınız ya da piyasası olan futbolculardan satış yaparak gelir elde etmeniz gerekecek." demişti.

Mevcut yönetimi yakından destekliyor

Cem Uzan, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur'un projelerini yakından destekliyor. Uzan, bir YouTube kanalında: "Transferler ve projeleri biliyorum. Kulüp iyi yolda. Büyük çabalar var. Erden Timur, Galatasaray'ın gelecekteki başkanı olacak. Sonuna kadar yanındayım." ifadelerini kullandı.

Maria Jardel'i Galatasaray'ı getiren kişi

2000-2001 sezonunda Galatasaray'a transfer olan Mario Jardel, o dönem Cem Uzan'ın sponsorluk desteğiyle Galatasaray'a transfer oldu.

"50 milyon Euro'luk sürprizim var"

Ünlü iş adamı, bundan 2 yıl önce yaptığı bir açıklamada "Jardel'i 16 milyon Euro'ya Galatasaray'a getirmiştim. Galatasaraylılar bu sözümü unutmasın Türkiye'ye geldiğim zaman da onlara 50 milyon Euro'luk sürpriz olacak." dedi.

Mehmet Ayan: "Ali Koç, Okan Buruk'a ayıp etti" Mehmet Ayan: "Ali Koç, Okan Buruk'a ayıp etti"

İstanbulspor'a başkanlık yapmıştı

Cem Uzan, İtalya başbakanı Silvio Berlusconi'yi örnek alarak iş hayatı, siyaset ve futbolda başarılı olmak istiyordu. 1993-2004 yılları arasında İstanbulspor kulübünün başkanlığını yürütmüştü. Tanju Çolak, Aykut Kocaman, Sergen Yalçın, Oğuz Çetin, Ümit Davala gibi yıldız isimler Uzan döneminde forma giymişti. Takım, Avrupa kupalarında ve Süper Lig'de şampiyonluk yarışı vermiş ancak bir türlü beklenen başarılar gelmemişti. 2004 yılında Sarı-siyahlı ekip TMSF'ye geçiş yaptı.