Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmayı hedeflediklerini belirten Ergün, Haziran bitmeden sezonu açacaklarını söyledi.

"Bizde durmak yok"

Şampiyonlukla noktalanan sezonu değerlendiren Cenk Ergün, "Yorucu bir sezon oldu. Hem Dünya Kupası hem tüm dünyayı üzüntüye boğan bir deprem felaketi ile karşılaştığımız için lige iki kere ara verilmiş oldu. Ama sonu güzel oldu. Bizde durmak yok, kısa vadede önümüzdeki sezon başlayacak. Çalışmalara başladık" ifadelerini kullandı.

"Haziran ayı bitmeden sezonu açmış olacağız"

Stat ve tesislerde iyileştirme çalışmalarından bahseden Ergün, Sarı-Kırmızılılar'ın top başı yapacağı tarihi de duyurdu. Ergün, "Stadyumumuzda çimle ilgili iyileştirmeler yapılacak, antrenman sahalarımızda çalışmalar yapılacak. Haziran ayı bitmeden sezonu açmış olacağız. Sonra Avusturya kampımız olacak. Temmuz'un son haftasında da eleme maçları oynanacak" şeklinde konuştu.

"Senin 1 yıldızın varmış dediler"

Galatasaray'da görev yaptığı süre içinde 6. şampiyonluğunu kutlayan Ergün, "Galatasaray'da bulunduğum dönemler içerisinde 6. şampiyonluk oldu. Geçen çocuklar söylediler, 'Cenk abi senin 1 yıldızın varmış' dediler. Hakikaten öyle, hiç öyle hesaplamamıştım" dedi.

"37 senede biz 14 defa şampiyon olmuşuz"

Sözlerine devam eden Ergün, "Galatasaray camiası içerisinde yıllarımızı harcadığımız için çocukluğumuzda hem şampiyonluk sayımız daha azdı hem taraftar kitlemiz görece daha azdı. Fakat 80'li yılların ikinci yarısından sonra yanılmıyorsam 37 senede biz 14 defa şampiyon olmuşuz. Biz bir anda 23'e kadar ulaştık. Bu camia içinde çok büyük bir enerji yaratıyor. Yeni jenerasyonların Galatasaraylı olmasını sağlıyor" açıklamasını yaptı.

"Ezeli rakibimizi güzel bir oyunla geçince moralimiz daha da yükseldi"

Ergün, "Dursun Özbek'in de yarattığı o hava hem seyirciye hem takıma siyaret etti. O inanmışlık, sonuna kadar gidebilecek olmamıza olan inanç çok etkiliyor. Futbolda teknik-taktiğin yanında psikoloji de var. Bu psikolojik taraf da çok büyük avantajlar sağladı. Sonu da çok güzel bitti. Hem şampiyonluğu aldık hem şampiyon olmamıza rağmen ezeli rakibimizi güzel bir oyunla geçince camiamızın morali daha da yükseldi" diye konuştu.

"Türk futbolu açısından sıkıntı verici bir tablo"

Türk takımlarının Avrupa kupalarına katılımı hakkında konuşan Ergün, şunları kaydetti: "Türk futbolu açısından sıkıntı verici bir tablo var. Alıştığımız gibi 5 takımla değil, 4 takımla Avrupa kupalarına katılıyoruz. Şampiyonumuz normal şartlarda 1. ön eleme turundan başlıyor ama Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak olan takım ister City olsun ister Inter olsun kendi liglerinden Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandığı için otomatik olarak herkes birer sıra üste kayıyor. Biz de 1. ön eleme turundan 2. ön eleme turuna geldik. Ama önümüzde 3 tur var Şampiyonlar Ligi için. Temmuzun son haftasında başlayacak, Ağustosun sonuna kadar her hafta bir Avrupa maçı olacak"

"Başından itibaren seri başı olacağız"

Galatasaray Futbol Direktörü, "Şu anda görüntüde bir değişiklik görünmüyor. Play-off'a kadar geldiğimiz zaman, oraya gelebilen en yüksek puanlı 4 takım içinde yer alacağız. Dolayısıyla başından itibaren seri başı olacağız. UEFA'nın son dönemlerde yaptığı değişikliklerle şampiyon olanlarla olmayanların yolu birbirinden ayrıldı" ifadelerini kullandı.

Konuşmasını sürdüren Ergün, "Eskiden bizim şampiyonumuz şampiyon olamamış ama büyük liglerin 3.'sü 4.'sü gibi takımlarla eşleşip, daha riskli eşleşmeler olabiliyordu. Şimdi şampiyon olan ama görece daha düşük sıralamadaki ülkelerin takımlarıyla oynayacağız. Bu sezon da bu formatın sonuncusu. Bir sonraki sezon 36 takımlı Avrupa kupaları başlayacak. Grup şeklinde olmayacak, 6 değil 8 maç oynanacak. Avrupa kupalarında ilk turlar Ocak sonuna kadar devam edecek. İlk 8 tur atlayacak. Kalan 16 takım tur oynayacak. Başladığın kupada bitireceksin. Konferans'a düşmek olmayacak" dedi.

Ümit Karan: "Hakemlere mesaj gitti..." Ümit Karan: "Hakemlere mesaj gitti..."

"Galatasaray'ın kuruluş mottosu Türk olmayan takımları yenmek"

Ülke puanı için büyük bir sorumluluk taşıdıklarını söyleyen Cenk Ergün, "Galatasaray'ın kuruluş mottosu Türk olmayan takımları yenmek. Bu Galatasaray'ın DNA'sında var. Bizlerin böyle bir sorumluluğu var. Sadece Şampiyonlar Ligi'ne katılmak değil, daha da ilerlemek amacımız" şeklinde konuştu.

"Transfer sürecinde gelenler olabileceği gibi gidenler de olabiliyor"

Galatasaray'ın transfer çalışmaları hakkında konuşan Ergün, "Transfer süreci dinamik bir süreç. Gelenler olabileceği gibi gidenler de olabiliyor. Gitmesini düşündüğünüz oyuncular bir anda patlama yaparak kalabiliyor. Yönetimimiz çalışmalarını, her pozisyona hazırlıklı olabilecek şekilde yapıyorlar" açıklamasını yaptı.

"Muslera'nın sözleşmesi devam ediyor ama gitmeyecek anlamına gelmez"

Fernando Muslera'nın takımdaki geleceği ve Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır iddiaları hakkında konuşan Ergün, "Muslera kaptan. Sözleşmesi devam ediyor, 1 yıl daha sözleşmesi var. 2. veya 3. kaleci ya da Muslera ile rekabete girebilecek bir oyuncu, piyasanın durumu da önemli. Muslera en az bir sezon daha Galatasaray'da. Şu an için düşünce yok ama Muslera yıllarını Galatasaray'a ve Uruguay Milli Takımı'na vermiş, çok büyük bir kaleci. Gelip kapımızı çalabilir, talep gelebilir. Bu gitmeyecek anlamına gelmez" dedi.

"Kulübe ulaşmış resmi bir teklif henüz yok"

Henüz hiçbir oyuncu için resmi teklif gelmediğini söyleyen Ergün, "Kulübe ulaşmış resmi bir teklif henüz yok. Bu tür şeyler piyasa yoklamalarıyla, aracı kişiler ile de kontrol durumları olabiliyor. Birçok oyuncumuzun geleceğini kontrol eden takımlar var. Çok başarılı, Dünya Kupası oynamış birçok oyuncumuz var. Herkesin durumları yokluyor olması normal" ifadelerini kullandı.

"Zaniolo'nun serbest kalma maddesi 35 milyon Euro"

Sezon ortasında Roma'dan transfer edilen yıldız futbolcu Nicolo Zaniolo'nun serbest kalma maddesinin 35 milyon Euro olduğunu doğrulayan Cenk Ergün, "Zaniolo'nun serbest kalma maddesi 35 milyon Euro, doğru. Zaman içerisinde resmi olur ya da olmaz görelim" ifadelerini kullandı.

"Icardi şu andan itibaren tekrar PSG'nin oyuncusu"

Taraftarın sevgilisi Mauro Icardi'nin geleceği hakkında konuşan Ergün, "Icardi çok başarılı bir sezon geçirdi. Şampiyonlukta büyük katkıda bulundu. Ama sözleşmesinin devam ettiği bir kulüp var. Bir şey söylemem kulübüne olan durumunu bağlar. Elbette ki Galatasaray taraftarının isteği ortada, yönetimin de buna karşı reaksiyonu ortada ama şu andan itibaren o tekrar Paris Saint Germain'in oyuncusu. Bu süreci birlikte göreceğiz" açıklamasını yaptı.

"Kiralık giden oyuncularımızla ilgili bir gelişme yok"

Sezon başında kiralık olarak gönderilen oyuncular hakkında bilgi veren Galatasaray Futbol Direktörü, "Morutan, Cicaldau, Mostafa Mohamed, bunların hepsinin takıma geleceğini düşünüyoruz. Kampa kadar olan süreçte farklı bir durum olmazsa bunlar oyuncumuz olacak ama süreç başlamış olur, gitmek isteyenler, tekrar şansını Galatasaray'da denemek isteyenler olabilir. Kiralık olarak gittikleri kulüplerden opsiyonu olanların opsiyonunun kullanılacağına dair kesin bir şey iletilmedi. Şu an itibarıyla kiralık giden oyuncularımızla ilgili bir gelişme yok" dedi.

"Rashica'nın opsiyonu yok ama Kaan Ayhan'ın var"

Galatasaray'ın kiralık oyuncuları Kaan Ayhan ve Milot Rashica'nın takımda kalmak istediği yönünde bilgilere değinen Ergün, "Tamamlanması gereken bir süreç. Gereken çalışmalar yapılıyor. Rashica'nın opsiyonu yok ama Kaan Ayhan'ın gerçekleşecek olan bir opsiyonu var" ifadelerini kullandı.

"Yönetim Okan Buruk'un opsiyonu için açıklama yapacak"

Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk'un sözleşmesinde yer alan 1 yıllık opsiyonun kullanıldığını Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bildirdi. Bu konu hakkında yorumda bulunan Cenk Ergün, "Okan Buruk'un opsiyonu ile ilgili yönetimimiz kısa süre içinde açıklama yapacaktır" şeklinde konuştu.

"Kapımızı çalacak kulüpler mutlaka olacaktır"

Çok başarılı bir sezon geçiren ve Avrupa'nın dikkatini çeken Victor Nelsson, Sacha Boey ve Abdülkerim Bardakcı gibi oyuncular hakkında konuşan Cenk Ergün, "Oyuncularımız Avrupa piyasasının gözü önünde olan birçok kulübün takip ettiği, almaya çalıştığı oyuncularımızi. Çok başarılı sezon geçirdiler. Kapımızı çalacak kulüpler mutlaka olacaktır" diye konuştu.