Önder Özen: "Galatasaray, Adana Demirspor'u yenerse..." Önder Özen: "Galatasaray, Adana Demirspor'u yenerse..."

AS Monaco Sportif Direktörü Paul Mitchell, MK Dons ve Tottenham'dan tanıdığı Dele Alli'nin Beşiktaş'a transferini yorumladı.

DELE ALLI'Yİ EN İYİ TANIYAN ADAM

MK Dons'da şef scoutluk görevi yürüten Paul Mitchell, 2014 yazında Tottenham'a geçince Dele Alli'yi yeni kulübüne önerdi ve transferin gerçekleşmesini sağlayan kişi oldu. Dele Alli, Tottenham'da gösterdiği performansla dünyanın sayılı yetenekleri arasına girdi ve İngiliz milli takımına yükseldi. Ancak, Alli'nin kariyeri bir noktadan sonra düşüşe geçti ve Everton'a transfer oldu. Paul Mitchell, tüm bu süreci ve Alli'nin Beşiktaş'a transferini yorumladı.

"KENDİNE YENİ BİR EV ARIYOR"

Dele'yi en iyi tanıyanlardan biriyim. Olağanüstü yeteneklere sahip biri. Kariyerinin bu anında biraz ritm kaybetmiş gibi görünüyor. Kalitesinden hiçbir zaman şüphe duymadım. Bence en iyi performansına yeniden ulaşabileceği bir kulüp arıyor.

"EN BÜYÜK TARAFTARI OLURUM"

İnsanların kariyerlerinde inişler çıkışlar olur, futbolcularda da... Dele, en iyi performansına yeniden ulaşabilmek için yeni bir döneme, hikayeye, platforma ve belki de yeni bir kültüre ihtiya duyuyor. Dele'nin Beşiktaş'ta en büyük taraftarı olurum. Eminim tüm İngiliz futbolseverler de benimle aynı duyguları paylaşıyordur.

"11 YAŞINDAN BERİ TANIYORUM"

Everton'da da kendini bulamadı. Bazı anlarda potansiyelini ve kalitesini gösterdi. Dele'yi 11 yaşndan beri tanıyorum. Meydan okuma, mücadele ne kadar büyükse o kadar motive olan biri. Umarım Beşiktaş'taki meydan okumasıyla birlikte tüm dünyaya kendini bir kez daha ispat eder.

"BEŞİKTAŞ'TA YENİDEN İYİLEŞECEK"

Bence tüm oyuncular, dışarıdan kaygısız görünseler bile, etraflarında bir sevgiye, güvene ve ona inanan insanlara ihtiyaç duyar. Bence Beşiktaş'ta sevilirse, inanılırsa ve güveni hissederse yeniden eski haline dönecektir. Onu ilkokuldan beri tanıyan biri olarak bunu söylüyorum. Benim inancım, Dele Alli Beşiktaş'ta en iyi seviyesine yeniden ulaşacaktır.

(Sporx)