1+1 yıllık kontrat imzalanan futbolcunun +1 yıllık sözleşmesinin uzaması için belli sayıda maça çıkması gerekecek.

BU SENE 4 MİLYON EURO ALIYOR

Sarı-Kırmızılı takım KAP'a yaptığı açıklamada Mertens'in yıllık maaşını açıklamıştı. Belçikalı futbolcu imza parasıyla birlikte Galatasaray'dan bu sezon için toplam 4 milyon Euro kazanacak.

25 MAÇLIK OPSİYON

Mertens'in sözleşme detaylarına Fanatik ulaştı. Yıldız futbolcu bu sezon 25 maça çıkması durumunda sözleşmesi aynı şartlarda uzayacak. Bu sezon şimdiden Giresunspor ve Ümraniyespor maçlarında forma giyen Mertens 23 maça daha çıkarsa 1 yıl daha Galatasaray forması giyecek. Belçikalı hücumcu gelecek yılda 2.9 milyon Euro kazanacak.

KAP'A YAPILAN AÇIKLAMA

"Profesyonel futbolcu Dries Mertens ile 1+1 sezon opsiyonlu olmak üzere transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcuya 2022-2023 sezonundan net 2.900.000 Euro sezonluk ücret ile 1.100.000 Euro net imza ücreti ödenecektir."

JUVENTUS'U İSTEMEDİ

Galatasaray'ın transfer listesindeydi, kadro dışı kaldı! Galatasaray'ın transfer listesindeydi, kadro dışı kaldı!

Napoli formasıyla İtalya Serie A'da 9 sezon boy gösteren ve kulübün tarihteki en golcü oyuncusu konumunda bulunan Mertens sözleşmesi bittikten sonra Juventus'tan senelik 5 milyon Euro teklif almıştı. Ancak yıldız futbolcu Napoli'ye saygısından bu teklifi kabul etmemişti.

TRABZON MAÇINDA 11'DE

Sezon başında kamp geçirmeyen 35 yaşındaki futbolcu takıma yavaş yavaş ısınıyor. Giresunspor maçının son bölümünde oyuna giren Mertens, Ümraniyespor maçının ikinci yarısında Emre Akbaba'nın yerine oyuna dahil olmuş ve etkili performansıyla dikkat çekmişti. Okan Buruk, yıldız futbolcuyu yarın oynanacak zorlu Trabzonspor maçında sahaya 11'de sürecek.

(Fanatik / Yakup Çınar)