Şampiyonlar Ligi'nden sürpriz şekilde elenen Barcelona'yı parlak bir gelecek bekliyor. La Liga devi, yeni stadıyla birlikte gücüne güç katacak. Yeni proje üzerine çalışmalar start verdi. Plana göre 90 bin olan stat kapasitesi 105 bine yükseltilecek. Stadın çevresinde de geniş bir düzenleme yapılacak...

Restorasyonun maliyeti ise dudak uçuklatıcı. Barcelona kulübü bu proje için 600 milyon Euro harcayacak. Çalışmaların 2021'de son bulacağı tahmin ediliyor. Bu proje ise beraberinde bazı çekinceleri de getiriyor...

ALTIN ÇAĞ KAPANACAK

Barcelona için büyük bir finansal yük getirecek olan bu proje tamamlanınca, Lionel Messi büyük ihtimalle takımda olmayacak. Arjantinli oynasa bile 34 yaşında olacak. Barcelona'ya altın çağını yaşatan oyuncular takımda kalmayacak. Transfer piyasasında daha fazla aktif olması gereken kulüp, bu parayı stat projesine harcadığı için transferde gereken hamleleri yapmakta zorlanacak.

AMAÇ YABANCI SERMAYE İLE REKABET

Barcelona Başkanı Josep Bartomeu'nun, yabancı sermayenin hükmettiği Manchester City ve PSG gibi takımlarla rekabet etmek için bu yola başvurduğu ifade ediliyor. Yeni statla birlikte uzun vadede elde edilecek olan gelir, kulübün yabancı sermaye ile yarışması için sağlam bir yol olduğu kanaati taşınıyor. Dünya devlerinin sportif yarışında ekonomik dengelerin büyük önemi bulunuyor.

STAT İSMİ DEĞİŞEBİLİR

İspanyol basınında yer alan haberlere göre Barcelona, stat maliyetini düşürmek için isim hakkını devredecek. Katalan kulübünün isim hakkını bu yıl içinde devredeceği ve bunu açıklayacağı ifade ediliyor. Böylelikle Nou Camp ismi tarih olabilir. (Spor Arena)