Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Adnan Polat'ın kendi döneminde gerçekleştiremediği projeyi hayata geçirmek istiyor...

KKTC'YE YENİ GALATASARAY TESİSİ

Erden Timur'dan Fenerbahçe'ye sert cevap! Erden Timur'dan Fenerbahçe'ye sert cevap!

Fotospor'un haberine göre Başkan Özbek’in yeni planı KKTC'nin Kumyalı bölgesinde denize sıfır olarak kulübe verilen 150 dönümlük araziye tesis kurmak...

Adnan Polat tarafından kulübe kazandırılan ve dönemin KKTC Dışişleri Bakanı ve aynı zamanda Galatasaray Divan Kurulu üyesi olan Hüseyin Özgürgün, tarafından onaylanan araziyle ile ilgili Özbek’ten yeni hamleler yapıldı. 

Galatasaray yönetimi  tarım arazisi olduğu için tahsisi 2011 yılında iptal olan bu arazi için Özbek, 2017’de ilk hamlesini yapmıştı. Nisan 2016'da Başbakan olarak göreve seçilen Hüseyin Özgürgün'le (UBP) arazinin yeniden tahsisi adına bir takım görüşmeler yapılmıştı.

Özgürgün, KKTC’nin üzerindeki sportif ambargonunda kaldırılması adına bu projeye olumlu baktığını Dursun Özbek’e ifade etti. Özgürgün’ün Galatasaray yönetiminden tek isteği ise KKTC takımlarının da bu tesislerden faydalanabilmesi.

O dönem güven tazelemek için gittiği seçimi kaybeden Özbek konunun üzerine gidememişti. Florya için tarihi bir hamle yapan Özbek'in ümidi KKTC’de Özgürgün’ün partisi Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) iktidarda kalması. 

Bir önceki seçimlerde Özgürgün görevden ayrılınca Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ikinci kez arazinin tahsisi ile ilgili protokolü bozmuştu.