Başkan Özbek, basın mensuplarından gelen soruları cevapladı.

"BİR TALEP MEVCUT DEĞİL"

"TFF, bir tarih açıkladı. Bütün hazırlıklar buna göre yapıldı. Şanlıurfalı kardeşlerimiz de bizi sürekli arıyor, irtibat halindeyiz. Son derece heyecanlı olduklarını görüyoruz. Bundan sonraki gelişmeler TFF'nin inisiyatifinde olan gelişmeler. Bize iletilen 7 Nisan'da bu karşılaşmanın Urfa'da oynanacağı. Bugüne kadar TFF'den Galatasaray'a gelen bir talep, bilgi mevcut değildir."

Erman Toroğlu: "Galatasaraylı futbolcular çok rahat..." Erman Toroğlu: "Galatasaraylı futbolcular çok rahat..."

"MUSLERA'YLA BİZZAT GÖRÜŞTÜM"

"Oyuncularımızın yeni sözleşmeleri konusunda çalışmalarımız sonuçlandı. Muslera'yla ben bizzat görüştüm. Bu konuyla ilgili Erden kardeşim de gerekli açıklamaları yaptı. Bir problem yok. 1+1 yıllık bir sözleşme olacak."

Soru: "TFF'nin istifasını hala istiyor musunuz? Kulüpler Birliği Vakfı'nda bu durum görüşülecek mi?"

"GERGİNLİĞİ TIRMANDIRMAYACAĞIZ"

Dursun Özbek: "Önümüzdeki günlerde Kulüpler Birliği Vakfı'nda bir toplantı olacaktır diye düşünüyorum. Burada sadece kulüplerin değil, TFF'nin de ihmali var mı, yok mu? Bazı önlemleri almakta geç mi kalındı yoksa kalınmadı mı? Bunların da incelemesini yapacağız. Bu olayların değerlendirmesini yaparken, bu gerilimi üst seviyeye taşıyacak söylemlerden kaçınmamız lazım. Galatasaray olarak, gerginliği tırmandıracak bir söylem içinde artık hiçbir zaman olmayacağız. Artık bizlere daha büyük görev düşüyor, Ne söylediğimize, ağzımızdan çıkana çok daha dikkat etmemiz gerektiğine bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum."

Soru: "Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çok büyük olaylar yaşandı. Her iki başkanla da görüşme şansınız oldu mu?"

"İKİ CAMİAYA DA GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM"

"Olayların olması, bu seviyeye gelmesi en önemli konu. Buraya nasıl geldik değerli arkadaşlar? Geçmişten bugüne söylemlerimize bakalım. Bu olaylar kendi kendine mi oluyor, yoksa bizim söylemlerimiz bu olayları tetikliyor mu? Türk sporunu yöneten yetkililerin olaya buradan başlaması lazım. İstenmeyen olaylar vuku bulmuştur. Her iki camiaya da olaylardan dolayı geçmiş olsun diyorum ama bu olayların giderek artan seviyeye gelmesi hepimizi endişelendirmektedir. Sıhhatli ve adil bir çözüm bulmanın tek yolu, sadece Trabzonspor'un sahasında olan olayları kastetmiyorum... Bugüne nasıl geldik? Buna bakmak lazım. Dileğim, bu tip olayların artık gündemimizden kalkması. Bu olayın milat olması."

Soru: "Ali Koç, Kulüpler Birliği Vakfı'ndan istifa etti. Bu görev size teklif edilirse, kabul eder misiniz?"

"İSTİFASI KİŞİSEL BİR KARARDIR

"Kulüpler Birliği Vakfı önemli bir kurum. Ali Bey'in istifası kişisel bir karardır. Ben daha önce bu görevi yaptım. Vakfımızın içinde çok değerli arkadaşlar var. Ali Bey'in istifasıyla yer boşalırsa, ortaya yine bu vakfı en iyi şekilde temsil edebilecek arkadaşlarımızdan birisini seçeriz."

Soru: "Galatasaray kulübünün Fenerbahçe'nin ligden çekilmesi ile ilgili düşüncesi ne olur?"

"EN İYİ KARARI ALACAKTIR"

"Ali Bey olağanüstü genel kurul çağrısı yaptı. Bu ligden çekilme, Fenerbahçe'nin iç işidir. Galatasaray'ın geleneğinde rakiplerin iç işlerine karışmak gibi bir huyumuz yok. Fenerbahçe'nin genel kurulu, kendi arasında toplanacak ve karar alacak. Her ne kadar, geçmişte benzer söylemler yapıldıysa da, Fenerbahçe genel kurulunun kendileri için en iyi kararı alacaktır. Bundan eminim. Galatasaray olarak rakiplerin iç işleriyle ilgilenmemiz söz konusu değil." ifadelerini kullandı.