Özbek, yayın gelirleri, transferler, ve projeler hakkında önemli bilgiler verdi.

YAYIN GELİRLERİ HAKKINDA

"Naklen yayın gelirleri geçen seneye kıyasla son derecede geride kaldı. Hatta 7-8 sene evvel Galatasaray başkanıyken aldığımız galibiyet primi, 2.3 milyon ₺'ydi. Bugün yine aynı rakam..."

"5-6 OYUNCUMUZA TEKLİFLER VAR"

"Takımımızın iyi performansı sayesinde futboldaki değerimiz artıyor. Haziran ayında sadece 1 futbolcumuza talep vardı, o da düşük bir teklifti. Bugün ise 5-6 oyuncumuza, hatrı sayılır transfer teklifleri alıyoruz."

Abdürrahim Albayrak paylaşılmıyor! 3 ayrı teklif aldı... Abdürrahim Albayrak paylaşılmıyor! 3 ayrı teklif aldı...

"Galatasaray'ın geçtiği zor dönemi daha iyi anlayabilmek için bazen rakamları da konuşmak gerekiyor. Sportif AŞ, son 6 ayda 250 milyon TL zarar açıkladı."

"MECİDİYEKÖY VE FLORYA PROJESİ"

"Mecidiyeköy projesi, önümüzdeki 30 yılı aydınlatmak için gereken finansman desteğini verecek projedir. Yaptığımız çağrılara, birçok üyemiz 'evet' dedi. Gayrımenkullerden satın almalar oldu. Bunun arkasından gelecek ikinci projemiz, Galatasaray'ın mali tablosu açısından herkesi memnun edecek. Florya projesi. Geçenlerde Florya projesi gecikiyor falan dendi. Değerli Galatasaraylılar, Florya projesi aslanlar gibi yürüyor. Son kertesine geldi. Her şey hazır. Sadece evrak ve prosedür çalışmaları çerçevesinde, 1-2 hafta içinde Florya'nın tapusunu alacağız. Her şey hazır. Florya'yla ilgili tekrara düşmemek için fazla bir şey ifade etmiyorum. Hem genel kurul dönemlerinde, hem divan toplantılarında yeteri kadar bilgi verdim. Galatasaray'ın önümüzdeki 30 yılını nasıl aydınlatacağını açıklamıştım. Buradan bir fon gelecek. Çok büyük bir para, kimse dokunamayacak. Bunun getirisiyle Galatasaray'ın mevcut dinamikleriyle sportif faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Fondan bu sene kaç para geleceğini gelen herkes net ve sarih şekilde görecek. O günkü yönetimlerin, bir bahanesi de kalmayacak. Bu fonlardan çok büyük paralar gelecek."

"MAĞAZACILIKTA İYİ GİDİYORUZ"

"Mağazacılıkta güzel işler yapıyoruz. Buradaki gelir, takımla doğru orantılı. Mağazıcılıkta gelirlerimiz artmış durumda. Sponsorlukta gelirler düşse de fiyatları güncelleyebilirsiniz. Burada iyi gidiyoruz."

"KEMERBURGAZ PROJESİ"

"Diğer bir projemiz, Kemerburgaz'daki yeni tesis projesi. Kemerburgaz neden lazım bize? Esas faaliyetlerimizden para kazanmanın yollarından bir tanesi de akademi faaliyetlerinin uygun ortamda yapılmasıdır. Bugünkü tesislerimiz, buna uygun değil. Kemerburgaz projesi buna uygundur. Hem altyapıya hem a takımımıza hizmet verecektir. Proje ve çalışmalar sürüyor. Önümüzdeki günlerde, çok kısa bir süre sonra hepimizin iştirak edeceği bir temel atma faaliyetiyle çalışmalar hız kazanacaktır. Kemerburgaz, futbolla ilgili olmazsa olmazımızdır.

Riva'daki gayrımenkullerin satışları, geçtiğimiz dönemde biraz ağır gitti. Gayrımenkullerle ilgili bankaların sağladığı finansman akamete uğradı, yeni yeni açıldı. Yaklaşık 140-150'ye yakın villamız var. Bu villaların değerleri, artan maliyetler nedeniyle giderek artıyor. Kesin hesap yapmadım ama orada 2.5 milyar TL değerinde malımız var.

Büyükçekmece'de 106 dönümlük bir arazimiz var. Bunla ilgili imar çalışmaları var. Son kerteye geldik. Bugüne kadar bir şey yapılamamasının nedeni imarı olmamasıydı. Geçtiğimiz hafta Ankara'daydım. Çalışmalar yaptım. Son rötuşlar yapıldı. İmar kısa süre içinde çıkacaktır. Büyükçekmece'de sportif faaliyetlerimizi sürdürecek, oradaki nüfusla Galatasaray'ı buluşturmak üzere olan projeyi imarı alınmasını müteakip anlatacağım."