Adana Demirspor maçından sonra Fenerbahçe camiası, hakem performansına isyan etti.

Ali Koç, Kulüpler Birliği Vakfı üyesi başkanlarının olduğu gruba, “Hakemler konusunda acil önlem almanın zamanı gelmiştir.” şeklinde mesaj attı. Tüm başkanları birlik olmaya davet etti. 

Ali Koç’un bu davetine bazı kulüp başkanları cevap verirken, bazı kulüp başkanları sessiz kaldı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise Alanyaspor maçından sonra Ali Palabıyıkla ilgili söylediği sözleri hatırlattı. “O gün bizim isyanımıza gülüp geçenler, şimdi destek istiyorlar. Biz herkes için adalet derken tam da bundan bahsediyorduk” diye kestirip attı.

Herhangi bir etkileşimin içinde olmayacaklarını, Galatasaray’ın Türk futbolunu yaşanan hakem facialarından korumak için herkes adına çalışmalar yaptıklarını savundu. Ali Koç’a olumsuz cevap verdi.

FENERBAHÇE YÖNETİCİSİ SELAHATTİN BAKİ MAÇTAN SONRA NE DEDİ?

1-1 eşitlikle sona eren maçın ardından Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, verdiği kararlar nedeniyle tartışılan hakem Ali Palabıyık hakkında konuştu.

Dursun Özbek'in 2 hamlesi Erden Timur'a geri adım attırdı! Dursun Özbek'in 2 hamlesi Erden Timur'a geri adım attırdı!

Palabıyık'ın "Fenerbahçe’ye operasyon yapmak için görevlendirildiğini" savunan Baki, şunları söyledi: "Vücut lisanı, verdiği, vermediği bütün kararlarda her şey ortada. Bir takım daha fazla nasıl katledilebilir, bunun başka örneği varsa onu da konuşalım. Net bir gol atıyoruz, sayılmıyor. Üç tane net penaltımız var, verilmiyor. Son dakika beraberliği yakalıyoruz, net bir gol. VAR olmasa onu da vermemeye kalktı. Başta Fenerbahçeliler olmak üzere, bütün futbolseverler iyi hatırlar. Ivan Bebek gibi şeref yoksunu, haysiyet yoksunu bir hakem vardı. Ali Palabıyık’ı tebrik ediyorum, onun da önüne geçti bugün ki performansıyla."

Hakem kararıyla maçın katledildiğini iddia eden Fenerbahçeli yönetici sözlerini şöyle sürdürdü:  ”Ali Palabıyık, seni kim atadı bu maça, kim verdi bu emri sana Fenerbahçe’yi katletmen için? Bu maçın şifresi çözülmeden, Türk futbolunun, Türk liginin şifresi çözülemez. Yeter artık. Sivasspor - Galatasaray maçında ofsaytımsı skandalıyla şu an ki en büyük rakibimize şampiyonluk yolunda 3 puan verildiği, bizim ise bu gibi maçlarda 1 puanı zor alacağımız senaryolar... Bir daha bu Ali Palabıyık’ı Fenerbahçe maçını bırakın, hiçbir Türk takımının alt lig dahil maçında görmek istemiyorum."

Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Büyükekşi'ye "Bu maçın şifresini çözmeyi düşünüyor mu? Ne gibi bir açıklama yapmayı düşünüyor" sorularını yönelten Baki, "MHK değişimin ne kadar yerli yerinde olduğunu gördük. Bu yıllardır yer etmiş, anti Fenerbahçe lobisi. Geldiğimizden beri savaş verdiğimiz zihniyet, giderayak son bir darbe vurdu gitti Fenerbahçe’ye. Bundan sonrası TFF’de ve sayın Büyükekşi’de ve yönetiminde” diye konuştu.