Mert Hakan'ın Galatasaray beğenisi Fenerbahçelileri kızdırdı Mert Hakan'ın Galatasaray beğenisi Fenerbahçelileri kızdırdı

Timur, Sarı-kırmızılı takımdaki altyapı stratejisi hakkında konuştu.

"GELİŞTİRİCİ OLMAK İSTİYORUZ"

"Herkesin önem verdiği bir şeydir altyapı. Vizyonumuz Avrupa'nın en önemli 10 akademisinden biri olmak. Stratejimiz, orta vadede Galatasaray dendiğinde sadece yarışmacı değil, dünyanın en büyük geliştirici kulübü olmak istiyoruz."

"LİGİN DEĞERİ ARTMALI"

"Ligimizin de değerini artırmamız lazım. Genel stratejimiz tabii ki Galatasaray. Barcelona da yarışmacı bir kulüptür. Altyapıda diğer kulüplerden farklı bir yapı oluşturabilirsek ancak başarılı olabiliriz."

"YILDA 20 OYUNCU ÇIKARMALIYIZ"

"Şimdi yılda artık 2 oyuncu çıkarıyoruz altyapıda. 20 kişilik tabanı 200'e çıkarıp, o 200'den 20 kişiyi bulmamız gerekiyor. Mesela oyuncu yetenekli ama o an Galatasaray seviyesinde değil. Bu çok normal Farklı deneyimler edinmesi lazım. Biz hem bu 20 potansiyeli artırırken, farklı altyapı kulüpleri olacak Galatasaray'ın. Bunları oynatacak farklı kulüplerimiz olacak. Yani yetiştirme kulübü gibi..."

"HEDEF SADECE ŞAMPİYONLUK DEĞİL"

"En temel şey değerlerdir. Başarılı olmak iyidir ama büyük camiaların hedefi sadece şampiyon olmak olmamalı. Galatasaray bir eğitim kurumu. Altyapıda oluşturacağımız şey değerleri hatırlatmak olacak. Sinema derslerinden tutun da yeni nesil kültürel aktivitelere kadar..."

"DÜNYEVİ KAVRAMLAR ÖNEMLİ DEĞİL"

"İdealist insanlar için dünyevi kavramların çok önemli olmadığını düşünen bir insanım. Biz Galatasaray olarak dönüşüm gücümüzü kullanacağız. Galatasaray'ın da toplumu dönüştürmek için bir vazifesi var."

"TRANSFERDE KARAKTER ANALİZİ YAPTIK"

"Bu sene transfer yaparken performans ve karakter analizi yapıyorduk. En önemli kriterlerimizdendi. Çok güzel karakterli oyuncularımız var. Bu değerlerle oyuncu yetiştirdiğimiz zaman iş bambaşka bir noktaya gidiyor. Büyük kulüplerin altyapı vizyonuna baktığınız zaman hiç kimse futboldan bahsetmiyor. Bu zaten bizim yapmamız gereken bir şey. Bu işlerde sadece duvara yazarak olmuyor. Bunun için harekete geçmek gerekiyor. Altyapımıza önümüzdeki yıldan itibaren farklı deneyimlerdeki insanları getireceğiz."

"EN BÜYÜK AKADEMİ BİZDE"

"Biz şu anki çocuklara göre daha zor büyüdük. Hangi gelir durumunda olursa olsun bu böyle. Kısa zamanda çeşitli yaş grupları için 100 sayfayı aşkın temel eğitim kılavuzları oluşturduk. Galatasaray Türkiye'nin en büyük ve en iyi akademisidir bu kesin ama gitmemiz gereken çok nokta olduğu için yüzde 20 daha fazla geliştireceğiz."

"TEMEL HEDEFİMİZ AVRUPA"

"Marco, Türkiye'ye geldiğinde yaptığı ilk analiz, çocuğun topla kaç defa buluştuğuydu. Bir atlet gibi antrenman yapın, bir bebek gibi oynayın, bir çocuk gibi oynayın ve bir şampiyon gibi kazanın diyoruz. Galatasaray şampiyon olmaktan bahsediyorsa Avrupa'da şampiyon olmaktan bahseder temel hedefimiz budur."

"OYUNCULARI TAKİP EDİYORUZ"

Farklı farklı ülkelerde oyuncu takip ediyoruz. Bir taraftan da psikolojik durumlarını takip ediyoruz. Galatasaray bünyesindeki bütün oyuncular için DNA testi yapacağız. Bir oyuncunun nasıl olduğunu ancak verilerle anlayabiliriz. Biz de her şeyi veriye dökmeye çalışıyoruz. Göz bebeğinin büyüklüğüne, küçüklüğüne göre potansiyeli belirleyen kameralar var.

FARKLI ÜLKELERDE TAKIM SATIN ALINACAK

Bizim Belçika'da, Almanya'da takımımız olacak. Avrupa'yı 6 bölgeye ayırdık. Güney Amerika'yı 2 bölgeye, Kuzey Amerika ve Afrika'yı 2 bölgeye ayırdık. Buralardaki kulüpleri ya satın alacağız ya da ortak olacağız.

"20 YAŞINDAN SONRA GENÇ DEĞİL"

Yarışmacı kulüpler de ciddi bir altyapı başarısı gösterebiliyor. Galatasaray'da oyuncu geldiği zaman her zaman söylüyorum. Bir oyuncu 20 yaşını geçtikten sonra artık genç değil. Daha erken yaştaki oyunculara süre vermek için farklı bir sistem kuruyoruz.

BAŞKA ALTYAPILARDA OYUNCUMUZ OLACAK

Önümüzdeki yıl kendi altyapımız dışında başka altyapılarda da oyucularımız olacak. Önümüzdeki yıl bunun ilk kısmını tamamlayarak yeni Galatasaray altyapıları oluşturacağız. Yunus Akgün bizim spor okulumuzdan kazandığımız bir değerdir. Spor okulları bu anlamda çok önemli.

5 KİŞİ DIŞINDA ÖDEME YAPILMADI

Bazı şeyleri adım adım, bazılarını da çok hızlı yapmamız lazım. Gerçek dönüşümü hızlı sağlamamız lazım ki ana faaliyetlerden kar edebilelim. Birçok ülkede scouting ekiplerimizi kuruyoruz. Galatasaray'da bu görevi yapmak için gönüllü arkadaşlar da var. 5 tane teknik scoutun haricinde hiçbir scout için harcama yapılmadı. Onlar da zaten asgari ücretten biraz fazla ücret alıyor. Maddiyat çok önemli ama en önemli şey vizyon.