Vole'de konuşan Serdar Ali Çelikler, Nicolo Zaniolo'nun gerçek bonservis miktarının 30 milyon Euro'ya yakın bir meblağ olduğunu vurguladı.

Serdar Ali Çelikler: "Hadi çık yalanla beni"

"Hafta sonu Zaniolo iddiaları patladı. Bu transfer 16 milyon Euro + 13.5 milyon Euro bonuslara alındı mı alınmadı mı? Sayın Erden Timur, çık yalanla beni. Yazamazsınız kardeşim..."

Dursun Özbek ve Abdürrahim Albayrak'ın anlaşma şartları! Dursun Özbek ve Abdürrahim Albayrak'ın anlaşma şartları!

Fenerbahçe, Zaniolo'yu istedi mi?

Fenerbahçe'nin Zaniolo'yu Galatasaray'dan önce istediğini ifade eden Çelikler, "Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Zaniolo'yu transfer etmek için Roma Başkanı'na ulaşıyor. Roma Başkanı da 'Bizim şartlarımız bu. Bize ulaşan ilk siz oldunuz. Öncelik sizin.' diyor. Daha sonra Ali Koç, Selahattin Baki'nin İtalya'ya gidip futbolcunun menajeriyle görüşmesini talep ediyor. İstenen maaş, menajerlik ücretleri vs fazla gelince Fenerbahçe bu transferden vazgeçmek zorunda kalıyor." dedi.

Zaniolo'nun Galatasaray'a transfer olmasında aracı olan menajer George Gardi yaptığı açıklamada: "Fenerbahçe, Zaniolo için hem futbolcuya hem de kulübüne Galatasaray'dan iyi bir teklif yaptı. Fakat Galatasaray'ın teklifini kabul etti." ifadelerini kullandı.

İtalyan gazeteci Di Marzio: "Zaniolo için Roma 30 milyon Euro alacak..."

Ünlü İtalyan transfer muhabiri Di Marzio, Zaniolo'nun Galatasaray'a 30 milyon Euro karşılığında transfer olduğunu aktardı. Di Marzio, bu transferle ilgili, "Roma, Galatasaray'dan 16.5 milyon Euro bonservis ücreti alacak. 13.5 milyon Euro'luk da çeşitli bonusları var. Ayrıca Sonraki satıştan yüzde 20 pay alınacak." dedi.

İtalyan futbolcunun menajerine ödenecek ücretle ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.

Bununla birlikte Efe Akman ve Yusuf Demir'in Galatasaray'dan olası ayrılığında Roma'nın da transferde öncelik hakkı bulunmakta.

Zaniolo, Galatasaray'dan ne kadar kazanıyor?

23 yaşındaki yıldız futbolcu, sezon sonuna kadar 900 bin Euro garanti ücret alacak. Önümüzdeki sezon ise takımda kalması durumunda 2.75 milyon Euro maaş kazanacak.

Galatasaray formasıyla resmi maçlarda 79 dakika süre alan Zaniolo, 1 gol kaydetti.

Şansal Büyüka: "Zaniolo iyi transfer"

Spor yorumcusu Şansal Büyüka, Nicolo Zaniolo'nun başarılı bir transfer olduğunu vurguladı ve şu sözleri kullandı: "Şartlar ne olursa olsun Zaniolo iyi transfer. 23 yaşındaki bir adamı Türkiye'ye getirmek başarıdır. Piyasası da var. Galatasaray bu işten kârlı çıkacaktır." dedi.