FUTBOL

Fatih Terim siyasetten gelen teklife bu sözlerle cevap verdi

Son olarak Galatasaray'ı çalıştıran Fatih Terim'e birçok siyasi partiden teklif geldiği iddia edilmişti. Deneyimli futbol adamı, bu teklifleri elinin tersiyle reddetti ve siyasette yer almayacağını belirtti.

Abone Ol

Fotospor'un haberine göre Fatih Terim'e Cumhur ittifakı ve Millet ittifakından yetkililerin temasa geçtiği ortaya çıktı. Terim, politikada başarılı olamayacağını söyledi ve gelen tekliflere teşekkür etti.

Başarılı teknik adam, yıllar önce katıldığı Beyaz Show programında "Siyasete ve politikaya girmeyi düşünüyor musunuz? Sizin gibi insanlara ve vatandaşlara ihtiyacımız var." sorusu sorulmuştu. Terim'in cevabı ise şu şekilde oldu:

Fatih Terim: "Kendimi politika ve siyasette yeterli görmüyorum"

"Politikayı veya siyaseti düşünmüyorum. Herkesin kendi alanında daha iyi şeyler yapmasından yanayım. Bunlar hakikaten çok özel yetenek ve özveri isteyen resmen sanat gibi bir iş. Kolay değil. Oradakiler de en az bizim kadar büyük sorumluluklar alıyor. Ben kendimi bu alanda yeterli görmüyorum. Ama futbol alanında ülkeme ne kadar hizmet edebilirsem o kadar mutlu olurum." dedi.

Fatih Terim'in hedefi TFF Başkanı olmak

Galatasaray'a yakınlığıyla bilinen gazeteci Fatih Altaylı, geçen sene Fatih Terim'in TFF Başkanı olmak istediğini vurgulamıştı. Altaylı, "Terim, TFF Başkanı olmak için Ankara'da ciddi kulisler yapıyor. Ama beklediği onayları alamadı." ifadelerini kullandı.

Netflix belgeselinde başkanlık sinyalleri vermişti

Fatih Terim, Netflix'de yayınlanan belgeselinde başkan olma hedefinin bulunduğunu ifade etti.

Terim, belgeselinin son bölümünde: "Futbolcu, kaptan, hoca, baba, dede, imparator Fatih Terim. Sıralamada nereye geleceğimiz aşağı yukarı belli oluyor. Bekleyip görelim." sözlerini kullandı.

Galatasaray kongre üyelerinden bazıları Terim'in Galatasaray'a kulüp başkanı olarak döneceğini konuşmaya başlamıştı. Hatta spor yorumcusu Mehemt Demirkol, Terim'in NEF Stadı'na yakın bir yerde ofis tuttuğunu burada Dinçer Azaphan başta olmak üzere birçok iş adamıyla istişarelerde bulunduğunu iddia etmişti.

Tüm kupalarını Galatasaray'la kazandı

Fatih Terim, teknik direktörlük kariyerinde Göztepe, Ankaragücü, Türkiye U21, A Milli Takım, Galatasaray, Fiorentina ve Milan'ı çalıştırdı. 36 yıllık teknik adamlık kariyerine 1 UEFA Kupası, 8 Lig şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası ve 4 Süper Kupa başarılarını kazandı.

Futbolculuk hayatında şampiyonluk görmedi

Fatih Terim, futbolculuk hayatında lig şampiyonluğu zaferi yaşayamadı. Adana Demirspor ve Galatasaray'da top koşturan Terim, 3 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa kazanma başarısı gösterdi.

Abone Ol