Törene Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fatih Terim, Faruk Süren, Ünal Aysal, Adnan Polat ve Abdürrahim Albayrak gibi camianın önde gelen isimleri de katıldı.

DURSUN ÖZBEK: "EN ÖNEMLİ MİRASLARDAN BİRİSİ"

"Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktasından biri olan 19 Mayıs'ın 104. yılı. Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a ayak basması sadece ulusumuzun kurtuluş savaşındaki ilk adımı değil, Türkiye'yi ileriye götürecek genç fikirlerin doğuşudur. Bu yüzden bugün Mustafa Kemal tarfından gençlere armağan olmuştur."

"Kimsenin hayalini kuramadığı hedefler işte bu genç fikirlerden doğmuştur. Kurucumuz Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından belirlenen Türk olmayan takımları yenmek tam da böyle bir hedeftir. Bu töreni normalde 22 Şubat'ta yapıyorduk. Deprem felaketi sebebiyle bugün yapmak zorunda kaldık. Bu tesis torunlarımıza bırakacağımız en önemli miraslardan biri olacak."

"Galatasaray şanlı geçmişiyle, başarılarıyla cumhuriyetin en önemli spor kulübüdür. Cumhuriyetin 100. yılında Cumhuriyetin yüz'ü olmak en çok Galatasaray'a yakışmıştır. Galatasaray'ımızı bu projelerle daha büyük başarılara ulaştıracağız."

"Mustafa Kemal'in gençlerle igili bir sözü çok değerli, "Biz her şeyi gençlere bırakacağız. Bütün ümidim gençliktedir." diyor. Bizim de ümidimiz gençliktedir. Yaşadığımız birlik ortamı Galatasaray için çok önemlidir. Yaşasın Galatasaray."

FATİH TERİM: "BAŞARININ MERKEZİ OLACAK"

Ümit Özat: "Galatasaray seni Rams Park'da yer!" Ümit Özat: "Galatasaray seni Rams Park'da yer!"

Fatih Terim, "Florya Galatasaray'ı çok büyük bir aile yapmıştır. Umarım yeni tesisimiz, Florya'daki o aile hayatını yakalar ve burada cumhuriyete layık, bugünün önemini iyice hissetmiş sporcular yetiştirir. En büyük temennimiz budur." ifadelerini kullandı.

Dursun Özbek'e davetinden dolayı teşekkür eden Fatih Terim, "Sayın Dursun Özbek'e nazik daveti için teşekkür ederim. Kulübün tesisleri aynı zamanda kalbidir. Önce orada aile yaratmak, bu formaya layık oyuncular yetiştirmek çok önemlidir. Mekan bazen gideceğiniz yolun tayin eder. Başarılarınızda çok önemli rol oynar. Ali Sami Yen'de antrenman sahası arayarak geçen vakitlerimiz Florya'da yuvaya dönüştü. Florya'da çok önemli oyuncular yetişti, orayı evi gibi gördü herkes. Sonunda harika başarılar geldi. Kemerburgaz için de çok uğraştık. Dünyada herkes çok modern tesisler yapıyor. Burası da Galatasaray'ın başarılarında çok önemli merkez olacak. Ülkeye ve bu camiaya layık oyuncular yetiştirilecek. O formayı herkes giyemez, herkes taşıyamaz. Ülkesine bağlı, modern bir anlayışla çok önemli sporcular yetişecek. İnşallah bizim başarılarımızın da üstüne çıkacaklar." şeklinde konuştu.

FARUK SÜREN "YENİ VE ÇAĞDAŞ BİR TESİS"

Yapılan tesislerin önemine değinen eski başkanlardan Faruk Süren, "Bugün bizim için çok önemli bir gün. Florya'nın başlangıcından beri bunları hatırlıyorum. Yeni ve çağdaş bir tesis yapılıyor. Gurur duyuyorum burada olduğum için, gurur duyuyorum Galatasaraylı olduğum için. Tesislerimiz hayırlı olsun" diye konuştu.

ÜNAL AYSAL: "SON DERECE DEĞERLİ BİR GÜN"

Galatasaray için değerli bir gün olduğunu söyleyen Ünal Aysal ise "Galatasaray için son derece değerli bir gün. Galatasaray'ın geçmişinden değil, geleceğinden bahsediyoruz. Bu adımı atan başkanımıza ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum." dedi.

ADNAN POLAT: "ÖNEMLİ YILDIZLAR YETİŞSİN"

Galatasaray'a önemli yıldızların getirmesi temennisinde bulunan Adnan Polat, "Bugün cumhuriyetin temellerinin atıldığı büyük bir gün. İnşallah buradan Galatasaray'a ve Türk sporuna çok önemli yıldızlar yetişir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." açıklamasını yaptı.

ABDÜRRAHİM ALBAYRAK: "BİR AN ÖNCE KAZANDIRALIM"

Abdürrahim Albayrak ise "Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Mustafa Başkan döneminde buraya ekip olarak çok emek verdik. Bütün camianın destek olması gerekiyor. Bir an önce burayı Galatasaray'a kazandırmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

ÜMİT KARAN: "HARİKA BİR YER"

Ümit Karan: "Harika bir yer, muazzam. Artık Galatasaray'ın geleceği Kemerburgaz'dan çıkacak inşallah."