Adaylar arasında favori olarak ön plana çıkana Eşref Hamamcıoğlu’nun kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hamamcıoğlu’nun listesinde en az onun kadar göz önünde olacak birisi olacak. Cemal Özgörkey. yeni yönetimde asbaşkanlık görevini üstlenecek.

Özgörkey, adı başkanlık için geçen Fatih Terim’i aradı. Aday olması durumunda kendisine rakip olmayacağını, Hamamcıoğlu’nun listesinden çekileceğini söyledi. Terim henüz bir karar almadığını, basında yazılanların tamamen hayal ürünü olduğunu ifade etti.

Özgörkey ise, “Seçimde bizi layık görürlerse, sizinle çalışmak istiyorum. Size rahat bir çalışma ortamı sağlamak için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum.” mesajı iletti.

Ahmet Cemal Özgörkey kimdir?

1959 yılında İzmir'de doğan Cemal Özgörkey, orta öğrenimini İzmir Saint Joseph, liseyi 1979 yılında İstanbul Galatasaray Lisesi’nde tamamladıktan sonra ABD’ye giderek Atlanta'da Oglethorpe Üniversitesi Uluslararası Finans Bölümünü bitirmiştir. İş hayatına; Türkiye’de 1984 yılında Özgörkey Grubu Coca-Cola Şişeleme İzmir Pre-Mix Müdürlüğü’nde başlayan Cemal Özgörkey, 1987 yılında üstlendiği Coca-Cola İzmir Kemalpaşa Fabrika Müdürlüğü görevini 1990 yılına kadar sürdürdükten sonra 1990 ve1996 yılları arasında  Grubun fabrika yönetimlerinden sorumlu Genel Koordinatör Yardımcılığı pozisyonunda bulundu.

Cemal Özgörkey, 1997 ve 2018 yılları arasında ambalaj, tarım, gayrimenkul ve içecek sektörlerinde faaliyet gösteren Özgörkey Holding’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2018 yılından bu yana Holding’deki görevine Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam eden Cemal Özgörkey, aynı zamanda 2009 yılından bu yana meyve yetiştiriciliği ve konsantre meyve suyu üretimi sektörlerinde faaliyet gösteren Anadolu Etap Tarım ve Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş’de Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini üstlenmektedir.

2008 ve 2010 tarihleri arası Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Galatasaray Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Cemal Özgörkey, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) kurucu üyeliği ve 1991 ve 1996 tarihleri arasında da İzmir Atlıspor Kulübü Başkanlığını yürütmüştür. Halen İzmir ve İstanbul Atlıspor Kulüpleri üyesi olan Özgörkey, Oglethorpe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği, Nevzat Özgörkey Çevre ve Su Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve Defne-Muhtar Kent Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmektedir.

Halen Brezilya Antalya Fahri Konsolosluğu görevini sürdüren Özgörkey, Brezilya Federatif Cumhuriyeti Hükümeti tarafından 17 Ekim 2017 tarihinde en prestijli devlet nişanlarından biri kabul edilen ve Brezilya Federatif Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığını simgeleyen “Comendador” (Kumandan) derecesinde “Barao de Rio Branco” yüksek liyakat nişanı ile taltif edilmiştir.

(Fotomaç)