Avrupa Kulüpler Birliği, hem UEFA'nın hem de Avrupa Süper Ligi'ne destek veren kulüplerin tavırlarından rahatsızlIk duyuyor..

Tolga Çevik'ten Mauro Icardi'ye övgü dolu sözler Tolga Çevik'ten Mauro Icardi'ye övgü dolu sözler

UEFA'ya yöneltilen eleştirilerden birisi de Avrupa Kupalarında elde edilen gelirlerin kulüplere dağıtımıyla ilgiliydi. Şu anda iki kurum arasında bir ortak girişim meydana geldi. Belirtilen hedef, kulüpleri TV haklarının gelirine ve kupa gelirlerinin yönetimine daha fazla dahil etmek. Diğer taraftan UEFA'ya yönelik suçlamalardan kaçmak, diğer yandan katılıma açıklık ve şeffaflık göstermek.

Bu hamle son olarak Milano'da düzenlenen toplantıda duyuruldu. Serie A kulüplerinin ECA'daki temsilcisi ve Inter CEO'su Alessandro Antonello, konuyla ilişkin açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE AÇIKLAMASI

"ECA, yapılan anlaşmalarda UEFA'yı desteklemede ön planda yer alıyor.  Bir sonraki yapılanma için yaklaşık 4,6/4,8 milyardan söz ediliyor. Bu da Avrupa futbolunun büyük rağbet gördüğünü gösteriyor. Birçok sponsor ve firmalar, bu sektöre ulaşma hedefinde. Avrupa futbolu dünyanın zirvesinde yer alıyor. Bunu kabul etmemiz gerekiyor. Bugün ilk konu Türkiye'de depremden etkilenen vatandaşlar için dayanışma, turunuvaya katılmayan bireysel kulüplere bile çeşitli yardımlar olacak." dedi.