MHK, Süper Lig'de hafta içi oynanacak maçlardan yalnız bir hakemi dinlendirme kararı aldı.

O HAKEM: HALİL UMUT MELER

MHK, Halil Umut Meler'e hafta içi oynanacak Süper Lig maçlarında görev vermedi. Sebebi ise Meler'i derbi maçına hazırlamak...

8 Ocak günü oynanacak Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde Halil Umut Meler düdük çalacak.

HALİL UMUT MELER'İN FENERBAHÇE KARNESİ

36 yaşındaki hakem, 27 kez Fenerbahçe maçlarını yönetti. Bu karşılaşmalarda Sarı-lacivertliler 16 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Fenerbahçe, Meler'in yönettiği maçlarda 65 sarı - 4 kırmızı kart gördü. Rakipleri ise 73 sarı - 5 kırmızı kart aldı.

HALİL UMUT MELER'İN GALATASARAY KARNESİ

Muslera ve Torreira'nın yeni maaşı belli oldu Muslera ve Torreira'nın yeni maaşı belli oldu

FIFA kokartlı hakem, Galatasaray'ın 19 maçında düdük çaldı. Sarı-kırmızılılar bu maçlardan 13 galibiyete karşılık 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet gördü. Sarı-kırmızılılar 19 maçtan 57 sarı - 3 kırmızı kart aldı. Galatasaray'ın rakiplerine ise 62 sarı - 5 kırmızı kart çıktı.

MELER'İN MAÇINDA KADIKÖY SERİSİ BİTTİ

23 Şubat 2020'de oynanan derbide Galatasaray, Fenerbahçe'nin 20 yıldan fazla devam eden Kadıköy serisini noktaladı. Fenerbahçe, Max Kruse'nin penaltı golüyle öne geçti. Galatasaray, Ryan Donk ile eşitliği sağladı. 80. dakikada Falcao, penaltıyla Galatasaray'ı öne geçirdi. Onyekuru, 90+7'de skoru belirledi. Fenerbahçe'den Deniz Türüç, teknik direktör Ersun Yanal ve Galatasaray'dan Younes Belhanda kırmızı kart gördü.

3.KEZ FENERBAHÇE GALATASARAY DERBİSİNDE DÜDÜK ÇALACAK

Meler, bu maçla birlikte 3.defa Fenerbahçe - Galatasaray derbisini yönetmiş olacak. Önceki maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

23.02.2020 Fenerbahçe 1 - 3 Galatasaray

22.11.2022 Galatasaray 1 - 2 Fenerbahçe

DERBİNİN HAKEMİ HALİL UMUT MELER KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? FIFA KOKARTI VAR MI?

Halil Umut Meler, 1986 yılında İzmir'in Selçuk ilçesinde dünyaya geldi. Babası Selçuk Efesspor'da uzun yıllar yöneticilik yaptı. Aslen Makedon göçmeni olan Halil Umut Meler, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünden mezun oldu. Üniversiteye gitmeden önce 6 yıl amatör futbol oynadı.

Meler, üniversitede Beden Eğitimi Bölümünde okurken hakemlik kurslarını da görüp bu dönemde 18 yaşında hakem olarak görev yapmaya başlamıştır. Okul bittikten sonra İzmir'e dönmüş ve İzmir'de il hakemliği yapmıştır. Ardından 2013 senesinde Ulusal kategoriye yükselmiştir.

23 Temmuz 2015 tarihinde Süper Lig Hakem (o zamanki adıyla Üst Klasman Hakem) kadrosuna terfi etti. 2017 yılbaşı itibari ile FIFA kokartlı hakem oldu.

Meler, 20 Mayıs 2018 Pazar günü İtalya ile Hollanda takımları arasında oynanan UEFA U17 Avrupa Şampiyonası final müsabakasını yönetti. Halil Umut Meler, finalden önce de 4 Mayıs 2018 tarihinde başlayan turnuvada; İngiltere - İsrail, Hollanda - İspanya ve Bosna Hersek - İrlanda Cumhuriyeti maçlarını yönetti.

Halil Umut Meler, 2011 yılında dünya evine girmiştir.