FUTBOL

Fernando Muslera'nın sözleşmesi uzatılıyor

Abone Ol

Her fırsatta sarı-kırmızılı takımda olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Muslera bu kez kendisinin öneride bulunduğu öğrenildi. 33 yaşındaki eldiven, gelecek sezon biten sözleşmesinin iki sene daha uzatılmasını istedi. 9 yıldır sarı-kırmızılıların kalesini başarıyla koruyan Muslera’nın 2021’te bitecek sözleşmesinin 2023’e uzatılmasına hem teknik kadro hem de yönetim sıcak yaklaştı.

3 YIL DAHA GALATASARAY'DA

Böylece Galatasaray’ın efsaneleri arasına adını yazdıran Muslera’nın sarı-kırmızılı forma altındaki kariyeri üç yıl daha devam edecek.

YILLIĞI 2.5 MİLYON EURO

Muslera’nın yeni kontratında ücretinde indirime gidileceği de belirtildi. Şu an 3 milyon 575 bin euro garanti para alan oyuncunun sezonluk ücretinin 2.5 milyon euro olacağı belirtildi.

TARİHE GEÇECEK

Selçuk İnan’ın futbolu bırakmasıyla beraber Fernando Muslara takımda birinci kaptanlığa yükselecek ve sarı-kırmızılı kulübün tarihine geçecek. Muslera birinci kaptanlığa getirilen ilk yabancı olacak. Sarı-kırmızılı kulübe transfer olduğu günden beri kalitesiyle Türk futbolunun tarihini değiştiren Fernando Muslera uzun seneler oynamak istiyor. Yaptığı röportajlarda "40'ıma kadar forma giymeyi hedefliyorum" demişti

14 KUPA KALDIRDI

Uruguaylı kaleci, Galatasaray formasıyla 5 Süper Lig, 5 Türkiye Kupası ve 4 de Süper Kupa şampiyonluğu gördü.

MUSLERA'DAN MERAK EDİLENLER

Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, sarı kırmızılı kulübün Instagram hesabından merak edilenleri yanıtladı.

"EVDE KAL ÇAĞRISINA UYUYORUM"

Evde kal çağrısına uyuyorum, İstanbul'da evimizdeyiz. Ailemizle zaman geçiriyoruz. Öğlen idman yapıyorum, dizi ve filmlerle günlerimi geçiriyorum.

"PROGRAMLARI TAKİP EDİYORUM"

Hocalarımızın gönderdiği haftalık günlük programlar var onları takip ediyorum. Evimizde koşu bantları, bisikletler var onlarla form tutuyoruz. Bir apartman dairesinde yaşıyorum. Atlamalar, zıplamalar yapamıyorum ama hocalarımızın antrenman programlarını yapıyorum, kondisyonumu üst sevieyde tutuyorum.

"HER ŞEYİ ÇOK ÖZLEDİM"
Evimden çıkmayınca özlediğim yerler oluyor. Ailem burada ama bir kısmı da Uruguay'da. Takım arkadaşlarımı çok özledim, stadımı, taraftarımızı çok özledim. Umarım bir an önce stadımıza döneriz. Soyunma odasını, maçları, atmosferi her şeyi özledim.

"ÇOCUKLARLA ZAMAN GEÇİYOR"

Bütün gün evdeyim, çocuklarla zaman geçiyor, onlarla oynamak babalığın en büyük parçası. Eşe yardım olarak değil her baba böyle olmalı. Şu an çok küçükler, bu koronavirüs sıkıntılarını anlayamazlar. Temizlik değil ama yemek anlamında eşime yardım ediyorum.

"BLACKLIST İZLİYORUZ"

Seyrettiğim diziler var, eşimle Blacklist izliyoruz. Çocuklar olunca bu tip şeylere pek vakit ayıramıyoruz. Onlar uyuyunca bu diziye bakıyoruz. Bir kişisel gelişim kitabı da okuyorum.

"ARADAKİ EN BÜYÜK FARK"

Talihsiz sakatlıklar yaşadık, bazı oyunculara yükler binebiliyor. Ligin ilk yarısı ve ikinci yarısıyla arasındaki fark maç sayısı. Ligin ikinci yarısında maç sayısı azalınca konsantrasyonumuz daha da arttı. Biz Galatasaray'ız her yerde en iyisini yapmak isteriz. Avrupa'da ve Türkiye'de en iyisini yapmak istediğimiz için işler her zaman iyi gidemeyebiliyor. Hocamızla şimdi 1 hafta çalıştık tek maça konsatre olduk. Aradaki en büyük fark, 1 maça düşünce maçlar daha başarılı göründüğümüzü söyleyebilirim.

"ŞU ANDA 31 YAŞINDAYIM"

32 yaşında olduğu söylenen Fernando Muslera'dan gülümseyerek Türkçe; "Şu anda 31 yaşındayım"

"HER SENE ÜZERİNE KOYDUM"

En sevdiğim işi yapıyorum, aşık olduğum işi yapıyorum.. Kalede olmak, altıpasın içinde olmak en önem verdiğim şey. uzun yılalrdır buradayım, performansımda iyi günler, daha iyi günler, inişler oldu ama önemli olan üstüne koymak. Ben de her sene üzerine koyduğumu düşünüyorum.

"TERİM'İ BABA OLARAK GÖRÜYORUM"

Burada baba olarak gördüğüm Fatih Terim ile çalıştım, ona çok teşekkür ederim. Taffarel ve Fadıl hocayı kaleci antrenörü olarak çok ayrı bir yere koyarım. Taraftarım hep yanımda, beni motive ediyorlar. Uruguay Mili Takımı'nda olmak da bir onur. Kulüpte iyi performans gösterirseniz bu oluyor. Galatasaray'da kazandığım kupalar ve ailem beni ekstra motive ediyor. Çocuklarıma karşı da başarılı bir baba profili çizmem lazım, hepsi birleşince başarı geliyor.

"REKORLAR KIRILMAK İÇİN VARDIR"
Bir sezonda 16 maç gol yememiştim, rekor Taffarel'deydi ama rekorlar kırılmak içindir. Yine kırmak isterim. Umarım yine kırarım. Bunu yaparsam şampiyonluk yolunda büyük iş başarmış olurum ama bir kaleci gol yemiyorsa bu takımın başarısıdır. Gol yenmeyince kalecinin adı söylenir ama bu bir ekip işidir. Atılan gol de sadece forvetin başarısı değildir, bu kaleci için de geçerlidir. Galatasaray tarihine rekorlar geçmek, 16 maçlık rekoru geçmek daha fazlasını yapmak istiyorum.

"KADIKÖY'DE ÇIKARDIĞIM FRİKİK..."

Bu seneki en estetik 3 kurtarışı sorulan Muslera, "Çok kurtarış yaptım, seçmesi zor ama aklıma gelenler var. İlki Kadıköy'de Fenerbahçe maçında 2-1 öndeyken kurtardığım frikik, Şampiyonlar Ligi'nde PSG maçında Di Maria'nın şutu. Sol elimle çıkarmıştım. Bir de Gençlerbirliği maçında evimizde kurtardığım frikik. Alanyaspor maçında da iyi kurtarışlarım vardı" dedi

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA NE DERSİN?

Tüm doktorlarımıza sağlık çalışanlarına teşekkürler, hakları ödenmez. Biz 11 kişi sahadaydık defans yapıyorduk şimdi sağlıkçılar sahada ve savaşıyorlar, onlar tribünde her yerde. Onları dinlemeliyiz, ben 1 aydır bunlara uyuyorum, evimizdeyiz. Galatasaray taraftarına, Türk milletine sesleniyorum lütfen evde kalalım. Sağlık Bakanlığımız çalışıyor, böyle yaparsak hem çalışanlara yardımcı oluruz hem illetten kurtuluruz

"ÇEKİNCELERİMİZ VARDI AMA..."

Bu süreçte ilk başta çekincelerimiz vardı ama Fatih hocamız bir ilke imza atarak takımla video konferanslar yaparak hepimizin halini hatrını sordu, hastaneyi, sağlık bakanlığının ve doktorların özverili çalışmalarını anlattı, bizim de çekincelerimiz bitti, çok rahatladık

"SAĞLIKÇILARA KULAK VERİN"

İşine gitmesi gereken insanlar var ama maskelerle çıksınlar, sosyal mesafeyi korusunlar. Sağlıkçıların söylediklerine kulak versinler

(Milliyet / Nevzat Dindar)

Abone Ol