Sarı-kırmızılı kulüp, daha önce Arsenal'in şef scoutluğunu yapan Francis Cagigao ile her konuda anlaşma sağladı. 53 yaşındaki İngiliz futbol adamı, şu anda Şili Milli Takımı'nın sportif direktörlük görevini yürütüyor.

Galatasaray'ın önümüzdeki günlerde Cagigao'nun görev tanımıyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

Galatasaray - Fenerbahçe derbisini Arda Kardeşler yönetecek Galatasaray - Fenerbahçe derbisini Arda Kardeşler yönetecek

Francis Cagigao Kimdir?

1969 yılında Londra'da dünyaya gelen Francis Cagigao Souto, futbola Arsenal altyapısında başladı. 1988'de Barcelona B Takımı'na transfer oldu. Pek parlak olmayan futbolculuk kariyerinde İspanya'nın alt lig takımlarında forma giydi. 1995 yılında futbolu bırakan Cagigao, Arsenal'de 1997 yılından 2019 yılına kadar scout olarak görev yaptı. İspanyol futbol adamı, İspanya Futbol Federasyonu'nun futbol direktörlüğü kursunda da eğitmen olarak görev yapıyor.

Transferinde Rol Oynadığı İsimler

Arsenal'de en uzun süre görev yapan scout olan Cagigao, İngiliz devinin Lauren, Cesc Fabregas, Reyes, Santi Cazorla, Nacho Monreal, Mikel Arteta, Emiliano Martinez, Granit Xhaka, Alexis Sanchez, Carlos Vela, Hector Bellerin, Robin van Persie gibi transferlerinde rol oynadı. Cagigao son olarak ise, Gabriel Martinelli ve William Saliba'nın transferlerinde başrol oynadı.

(Sabah)