Fildişi Sahili Milli Takımı Teknik Direktörü Sabri Lamouchi, ülkenin gündeminde yer alan Didier Drogba ile ilgili sorulara cevap verdi. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir haber, yıldız futbolcunun milli takıma çağrılmamasının formsuz olmasından değil, Federasyon Başkanı ile yaşadığı sorundan kaynaklandığını ortaya koymuştu. Buna göre başkan Sidy Diallo teknik direktör Lamouchi'ye talimat vererek, Galatasaraylı futbolcuyu bundan böyle kadroya almamasını söylemişti.

Fildişi'nin L'infodrome gazetesine bir röportaj veren Lamouchi ülke futbolunun içinde bulunduğu durumu konu alan konuşmasında Drogba konusuna da değindi. Kendisine yöneltilen 'Milli takımda bir Didier Drogba sorunu var mı?' sorusuna ilk başta 'Kim?' sorusu ile karşılık vermesi dikkat çeken genç çalıştırıcı sonrasında medyada çıkan haberlerin Bahis Siteleri hatırlatılması üzerine, "Drogba ile başkan Diallo arasında bir sorun varsa bunu en iyi oyuncunun kendisi aydınlatabilir. Ben Drogba ile hala görüşüyorum. Ona saygı duyuyorum çünkü o Fildişi için çok şeyler vermiş bir isim. Ve bu yüzden de unutulmaması gerekiyor. Başkan beni bu konuda bir seçimde bulunmaya zorlamadı. Beni bilenler bilir" dedi.

Lamouchi, 'Bu sözlerinizden Drogba'nın haziranda takıma dönebileceğini çıkarabilir miyiz?' sorusuna ise temkinli bir karşılık verdi: "Tabii ki onun dönmesini umabiliriz. Ancak unutmamamız gerekir ki Fildişi Sahili formasını giyen tüm oyuncular onu layıkı ile ıslatacaklardır. Gambia ve Tanzanya maçlarını kazanacak oyuncuların listesini oluşturmak benim için önemli olan şey."

Skorer