Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig'de 29 kez fileleri sarsan ve Galatasaray'ın şampiyonluğunda en büyük pay sahibi olan Bafetimbi Gomis, yaz transfer döneminde Sarı Kırmızılı takımdan ayrılmıştı.Şampiyonluğun ardından maaşına zam istediği ancak bu talebinin yönetim tarafından kabul görmediği öne sürülen yıldız futbolcu, Suudi Arabistan kulübü Al Hilal'e 6 milyon euro karşılığında satılmıştı.

Arap Yarımadası'nda da gollerine devam eden 33 yaşındaki santrfor, ülkesi Fransa'da yayım yapan Le Parisien gazetesine verdiği röportajda ise gündeme bomba gibi düşen bir açıklamada bulundu.

Gomis, Sarı Kırmızılı kulüpten neden ayrıldığına yönelik soruya şu şekilde cevap verdi:

"Para için mi ayrıldım? Evet. Asya'nın en büyük kulübünde oynamış ve kupalar kazanma şansı elde etmiş olsam dahi beni Suudi Arabistan'a gitmeye iten nedenlerden biri de buydu. Zira her şeye doymuştum."

"Şampiyonluklar, bir kariyeri başarılı kılar ancak işin ekonomik boyutu da çok önemli. Şu an maddi açıdan çok zor durumda olan oyuncular tanıyorum. Çünkü onlar, benim aldığım ücretlere sahip olamadılar ve kulüplerine sadık kaldılar. Bense böyle bir duruma düşmek istemiyorum."

(Yunus DİLBER / Fanatik Dış Haberler).