Yunan ekibi mücadele öncesinde depremzede vatandaşlarımıza destek amaçlı 100 bin Euro destekte bulunduğunu açıkladı. Karşılaşmayı Galatasaray yöneticileri Erden Timur ve Metin Öztürk de salondan takip etti.

Karşılaşmaya iyi başlayan takımımız, ilk çeyreği 31-29 önde kapattı. İkinci çeyrekte Daron Russell ve Dusan Ristic’in sayıları ile iyi oyununu sürdüren takımımız soyunma odasına 46-45’lik skorla önde girdi.

Üçüncü çeyrekte karşılaşmadaki dengeli oyun ve yakın skorlarla devam etti ve AEK’nın 63-61 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Dursun Özbek'in yanına Ünal Aysal'ın ekibinden 2 yönetici Dursun Özbek'in yanına Ünal Aysal'ın ekibinden 2 yönetici

Son çeyrekte Galatasaray Nef, ev sahibi avantajını iyi kullanan rakibi karşısında ilk üç çeyrekte sürdürdüğü dirençli oyunu sürdüremeyince sahadan mağlup ayrılarak 2022/23 sezonu Basketball Champions League macerasını noktalamış oldu.

AEK karşısında takımımızın en verimli ismi 28 sayı, 6 ribaunt, 3 asist ile oynayan Daron Russell olurken, oyuncumuzu 12 sayı, 8 ribaunt, 1 top çalma, 3 blokluk performansı ile sahada yer alan Sırp oyuncumuz Dusan Ristic takip etti.

Galatasaray Nef, bu maçın ardından Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 21. hafta karşılaşmasında Bursa deplasmanında Tofaş ile karşılaşacak.